2 milliárd dolláros titkos online szerencsejátékot lepleztek le Kínában

Kétmilliárd dolláros illegális online szerencsejátékot lepleztek le Kínában, a pénz harmada jüanban, kétharmada kriptovalutában (bitcoinban, ethereumban és litecoinban) volt – írja a South China Morning Post, ami szerint a hálózat, ami több százezer embernek tette lehetővé a fogadást, a dark weben folytatta a tevékenységét, és csak speciális szoftverrel, bizonyos beállításokkal lehetett hozzáférni a játékhoz.

A fogadási platform 8 hónapig működött, ezalatt több országból 330 ezer regisztrált felhasználója lett, és több mint 8000 ügynök dolgozott azon, hogy a piramisjátékba jutalékért cserébe új szerencsejátékosokat szervezzenek be.

A kuangtungi (Guangdong) rendőrség szerint a hálózat mögött állók azt használták ki, hogy a kínai jogrendszer a kriptovalutát nem szabályozza elég hatékonyan.

A rendőrök 540 embert tartóztattak le, és 260 millió jüant (kb. 39 millió dollárt) fagyasztottak be. (Gizmodo)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.