2 milliárd dolláros titkos online szerencsejátékot lepleztek le Kínában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kétmilliárd dolláros illegális online szerencsejátékot lepleztek le Kínában, a pénz harmada jüanban, kétharmada kriptovalutában (bitcoinban, ethereumban és litecoinban) volt – írja a South China Morning Post, ami szerint a hálózat, ami több százezer embernek tette lehetővé a fogadást, a dark weben folytatta a tevékenységét, és csak speciális szoftverrel, bizonyos beállításokkal lehetett hozzáférni a játékhoz.

A fogadási platform 8 hónapig működött, ezalatt több országból 330 ezer regisztrált felhasználója lett, és több mint 8000 ügynök dolgozott azon, hogy a piramisjátékba jutalékért cserébe új szerencsejátékosokat szervezzenek be.

A kuangtungi (Guangdong) rendőrség szerint a hálózat mögött állók azt használták ki, hogy a kínai jogrendszer a kriptovalutát nem szabályozza elég hatékonyan.

A rendőrök 540 embert tartóztattak le, és 260 millió jüant (kb. 39 millió dollárt) fagyasztottak be. (Gizmodo)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.