2 milliárd dolláros titkos online szerencsejátékot lepleztek le Kínában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kétmilliárd dolláros illegális online szerencsejátékot lepleztek le Kínában, a pénz harmada jüanban, kétharmada kriptovalutában (bitcoinban, ethereumban és litecoinban) volt – írja a South China Morning Post, ami szerint a hálózat, ami több százezer embernek tette lehetővé a fogadást, a dark weben folytatta a tevékenységét, és csak speciális szoftverrel, bizonyos beállításokkal lehetett hozzáférni a játékhoz.

A fogadási platform 8 hónapig működött, ezalatt több országból 330 ezer regisztrált felhasználója lett, és több mint 8000 ügynök dolgozott azon, hogy a piramisjátékba jutalékért cserébe új szerencsejátékosokat szervezzenek be.

A kuangtungi (Guangdong) rendőrség szerint a hálózat mögött állók azt használták ki, hogy a kínai jogrendszer a kriptovalutát nem szabályozza elég hatékonyan.

A rendőrök 540 embert tartóztattak le, és 260 millió jüant (kb. 39 millió dollárt) fagyasztottak be. (Gizmodo)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.