A sajtótörténet legviccesebb szerkesztői megjegyzését közölte a New York Times egy vaginaszelfizésről szóló cikk alatt

Július 7-én hosszú, alapos, amerikai mintára egy igen erős jelenettel induló, később egy rakás embert megszólaltató, a témát minden oldalról alaposan körüljáró cikket közölt a patinás New York Times a vaginaszelfizésről. 

A cikk témája az volt, hogy miközben a neten alapvető jelenség a férfiaknak a péniszükről készült, majd kért vagy kéretlen módon továbbküldött péniszszelfije vagy más néven a dic pic, ez nem csak a férfiak privilégiuma. Hiszen nők is szoktak - ha talán nem is olyan gyakran - fotókat küldeni a vulvájukról.

A cikk jó közepesen érdekes ugyan, de ami igazán fergetegessé teszi, az a végéhez fűzött, dőltbetűs szerkesztői megjegyzés. Ehhez annyit érdemes tudni, hogy az amerikai sajtóban különösen komolyan veszik azt az egyébként univerzális újságírói alapszabályt, hogy ha egy cikkhez közlés után bármi miatt hozzányúltak, azt illik jelezni.

Ez a kiegészítés a következőképpen szól:

Szerkesztői megjegyzés, 2018, július 11

E cikk korábbi változatában szerepelt egy sztori egy nős férfiről, aki egy olyan nőtől kapott intim szelfit, aki nem a felesége volt. A cikkben többen kommentálták is ezt a fotót. Csak az írás publikálása után jutott a szerkesztők tudomására, hogy ez a nős férfi a cikk szerzőjének férje volt. Ha a szerkesztők tudtak volna erről, az eset nem került volna bele a cikkbe, vagy ha igen, akkor más megvilágításban. A kérdéses anyagrészt eltávolítottuk a cikkből.Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.