Kiterjedt, igen veszélyes állatbűnözői hálózatot lepleztek le Magyarországon, internetezők segítségével

ÁLLAT
2018 július 14., 10:13
comments 127

Reggel raktam be egy fényképes hírt egy budapesti lakásban történt állatbűncselekményről, Bűnbánó arcot vágott a tacskó, nem hittek neki címmel. Ebben a 444 olvasóinak segítségét kértem: ha tanúi voltak hasonló bűnöknek, küldjenek bizonyítékot. A reakció elsöprő és megdöbbentő volt: 

az állabűnözők mindenütt ott vannak, és még annál is gátlástalanabbak, mint bárki képzelte volna.

Íme a közös nyomozás eredménye:

Az emberbűnözők  a börtönben állítólag gyakran kezdenek olyan hobbiknak hódolni, mint az egyszerűbb mechanikus szerkezetek szerelgetése. Mivel egy átlagos házikutya élete lényegében egyfajta felkészülés a jól megérdemelt börtönre, nem csoda, ha Tofu, Evelyn örökbefogadott kutyája is ennek a hobbinak hódol:

Ez itt maga a sokoldaú bűnöző egy általa tervezett cipővel:

Ez pedig a Lefejezett liba című műalkotása:

Van azért olyan is, hogy egy kisstílű kutyabűnöző nagykutyákból álló nemzetközi terrorista hálózatot leplez le. Daisy tacskó őszinte tekintetete vezett rá ugyanis a gazdáját, Zsuzsannát arra a felismerésre, hogy véletlenül egy irtó veszélyes önrobbantó kanapét vásárolt. Ezt nevezem bútorbűnözésnek!

Azt is hihetnénk, hogy egy kutyabűnöző képtelen beilleszkedni a NER munkaalapú társadalmába. Ez sima téveszme, itt az élő ellenpélda, Eszter tacskója, Pistike, aki ennyit melózott:

így most megérdemelten pihen:

Sok igazságtalan vád is éri a politikai korrektséget, de a jelenség egyik legnagyobb valódi hibája, hogy aki nemes szakmát űz, az mintha kritizálhatatlan lenne. Pedig itt van például Tibor labradorja, a vakvezetőtanuló Rider, akiről egy másik világban talán cifra szavakkal emlékeznék meg:

Kamu Megbánás kategóriában természetesen erős a mezőny, olyan versenyzőkkel, mint Eszter kutyája, Csubi:

Vagy Katus bűnbandája, Sanyi és Pixel, akik egy gyíkgyilkosság után is képesek ilyen álságos tekintettel nézni:

Ennél egy sunyibb jelenség létezik: a hazug kutya és a hazug csecsemő párosa! Olvasd el Petra levelét, és borzongj!

Szerinted ha félrenézel 10 másodpercre, aztán vissza es ezt látod, akkor megetette-e a gyerek a kutyát korpovit keksszel? Ha elfordulok, ugy esznek, hogy harap a gyerek, odatartja a kutyának és így tovább, nem hajlandóak leszokni erről :D

Miklós (3,5) nem sima terrier, hanem az antiglob mozgalom fáklyavivője, amennyiben gazdájának, a kaptitalizmus által megszédített Marcinak egy éjszaka alatt bebizonyította, hogy a kutyabiztos IKEA-szemetes egy nagy kamu:

Azt a Jackie Chan-filmekből tudjuk, hogy a legveszélyesebb bűnözők Ázsiában teremnek. Akik - szintén onnan tudjuk - villámgyorsan mozognak. Éppen ezért akkora bravúr Tamástól, hogy pont bűnözés közben, és nem utána tudta lekapni Jamie-t, a bengáli macskát:

Azt hiszed, hogy az állatbűnök kizárólag a lopásra, rablásra és rongálásra korlátozódnak? Hahaha! Itt van például a torkosság, amiben kevesen lehetnek bűnösebbek Noémi maine coon macskájánál, Shinjinél (3). Olvasd és vesd a kereszteket, ez már a drunken russians kategória!

Céges piknik után hazaérve, fáradtan és kajakómásan majdnem szörnyet haltam, mert az ajtón belépve megcsúsztam a macskahányáson. Először azt gondoltam, szegénykém nem tehet róla, aztán körbenéztem. A kis görény lehányta a padlót több helyen, a lábtörlőt, a papucsomat, az ágyat, a kanapét, az ablakpárkányt, a padlón heverő 3 bárányszőrből kettőt, a macskabútort, egy kiállításkatalógust, az új sminkszivacsaim, egy blokkot, amire még szükségem lett volna és a saját farkát is. 

Mindezt azért, mert a nagyobb szemű maine coon száraz tápot kisebb, szőroldósra cseréltem, amit rágás nélkül, egészben habzsol, amíg rosszul nem lesz. A csatolt képen a lehúzott, összehányt lepedőn ül. Nem érzi magát bűnösnek.

Van, aki annyira torkos, hogy fosztogatni kezd. A halmozott bűncselekményekről így számolna be az Állati Police.HU-n Anett gazda:

A képen látható Kormos Artúrt (3.5) épp fosztogatás bűntettének elkövetése közben érte tette a főnökasszonyom. A gyanúsított, kihasználva a sértett pillanatnyi figyelemzavarát belevett a sértett korianderes répasalátájába. Mikor a sértett az elkövetőt tettével szembesítette, K. Artúr (3.5) nihilista pofával kibámult az ablakon. Így jelezvén,hogy az esethez semmi köze. A tettes a szembesítés során megbánást nem tanúsított.

Van pesze, amikor egyértelműen a gazda a hibás. Aki példál Bambusznak kereszteli el a weimari vizsláját, az nem lepődjön meg, ha az invazív fajta ilyen durván támad rá egy őshonos növény. Csoda, hogy túlélte!

Märcz Molly (2) rendszeresen tulajdonítja el a gazdái cipőit. Természetesen mindig megtaláljuk, mivel mindig ugyan oda rejti: az ágyába. A képen is látszik, hogy igyekszik nagyon nyugodtan es természetesen viselkedni, mintha semmi köze nem lenne a felhalmozott lábbelikhez. De mint tudjuk hogy egy bűnszövetkezet tagja. Ez felháborító!

- írta nekünk Balu.

Kedves Balu ! 

Akinek a kutyája meg sem rágja a cipőit, az érezze magát a Teremtés Nyertesének!

A legvégén pedig jöjjön egy tényleg extrém kategória, a zöldségbűnözésé! István ember és Amy agár ebben indultak, a levelet István írta:

Igazabol itt zoldsegbunozes volt. A vér retek megtamadta az szereny, alomszeru viselkedessel biro hisztikiralynot, O csak vedekezett...A sunyi alvastettetes csak a kemeny harc kovetkezmenye...Mindez 3 perc alatt tortent...

Isten irgalmazzon minden embernek, köszönöm a közös nyomozást!

Update:

A későn beküldött bizonyítékok se maradjanak ki:

Az egyik legrafináltabb bűntípus a kitömötthúsvétinyúl-bűnözés. Ennek áldozatát, Laci tacskóját, az érthetően megrettent Lujzi 2-t láthatjátok itt a rafinált önharakiri után cinikusan mosolygó nyúllal:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.