A nyakára tekeredett kempingszék fojtott meg egy atlanti fattyúteknőst

Megrázó képeket tett közzé a Share the Beach nevű, tengeri teknősök védelmével foglalkozó alabamai civil szervezet Fort Morgan-i tagszervezete. A képeken egy szörnyhalált halt atlanti fattyúteknős látható, amit egy, a nyakára tekeredett, alumíniumvázas kempingszék fojtott meg.

Az atlanti fattyúteknős - mint a tengeri teknősök általában - veszélyeztetett faj.

"Rettenetesen bosszant az ilyen. Hány százszor kell még megkérnünk mindenkit, hogy szedjék össze a cuccaikat? Ennek elemi tisztességnek kéne lennie. Ki fogom nyomtatni a képet, és ezt fogom mutogatni, ha megint meg kell kérjek valakit erre" - írta a szervezet önkéntese a Facebookon.

Debbie Harbin, a Share the Beach Fort Morgan-i tagszervezetének szóvivője szerint a kempingszékhez egy vastag zsinór volt kötve, az tekeredett rá a szerencsétlenül járt teknős nyakára. Mindez természetvédelmi területen, a Bon Secure Nemzeti Vadrezervátumban történt a Fort Morgan félszigeten. (Via Huffpo)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.