Ágon egyetlen jelölt indult a polgármesti székért, Hernádbűdön az összes képviselő lemondott

Hat településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Ágon és Vaspörben polgármestert, Veszprémben, Miskolcon, Sopronban és Hernádbűdön képviselőket választanak. 

Az észak-baranyai 

Ágon a polgármesteri tisztségért egyetlen független jelölt indul, 

a község választói névjegyzékében 152-en szerepelnek. 

  • A Zala megyei Vaspörben szintén polgármestert választanak, mert a településvezető márciusban elhunyt. A posztért két független jelölt indul.
  • Veszprémben a 8. számú egyéni választókerületben önkormányzati képviselőt választanak, 3987-en szavazhatnak a fideszes vagy az LMP-s jelöltre. 
  • Miskolcon a 12. számú egyéni választókerületben a képviselői tisztségért öt jelölt indul, akikre 6897 helybéli szavazhat. Erről a rendhagyó kampányról már többször írtunk
  • Sopronban az 1. számú egyéni választókerületben a képviselői helyért egy fideszes, egy szocialista és két független jelölt keresi a 4201 választópolgár kegyeit. 

De a legcifrább eset Hernádbűd: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen lemondott a négytagú képviselő-testület, és bár a megüresedett mandátumokat a helyi választási bizottság a listán a következő négy legtöbb szavazatot kapó jelöltnek kiadta, ám 

ők is lemondtak. 

A Borsod Online-nak az egyik képviselő korábban azzal indokolta a tömeges lemondást, hogy a  polgármester a gazdasági döntésekből rendszeresen kihagyta a képviselő-testületet, a közfoglalkoztatási program forrásait és egyéb közpénzeket szabálytalanul használta fel. A polgármester ezt tagadja. A vasárnapi időközi választáson a négy képviselői helyért nyolc független jelölt indul - közülük többen az előző választáson is indultak. (MTI, valasztas.hu, boon.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.