Ágon egyetlen jelölt indult a polgármesti székért, Hernádbűdön az összes képviselő lemondott

politika
2018 július 15., 11:28
comments 102

Hat településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Ágon és Vaspörben polgármestert, Veszprémben, Miskolcon, Sopronban és Hernádbűdön képviselőket választanak. 

Az észak-baranyai 

Ágon a polgármesteri tisztségért egyetlen független jelölt indul, 

a község választói névjegyzékében 152-en szerepelnek. 

  • A Zala megyei Vaspörben szintén polgármestert választanak, mert a településvezető márciusban elhunyt. A posztért két független jelölt indul.
  • Veszprémben a 8. számú egyéni választókerületben önkormányzati képviselőt választanak, 3987-en szavazhatnak a fideszes vagy az LMP-s jelöltre. 
  • Miskolcon a 12. számú egyéni választókerületben a képviselői tisztségért öt jelölt indul, akikre 6897 helybéli szavazhat. Erről a rendhagyó kampányról már többször írtunk
  • Sopronban az 1. számú egyéni választókerületben a képviselői helyért egy fideszes, egy szocialista és két független jelölt keresi a 4201 választópolgár kegyeit. 

De a legcifrább eset Hernádbűd: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen lemondott a négytagú képviselő-testület, és bár a megüresedett mandátumokat a helyi választási bizottság a listán a következő négy legtöbb szavazatot kapó jelöltnek kiadta, ám 

ők is lemondtak. 

A Borsod Online-nak az egyik képviselő korábban azzal indokolta a tömeges lemondást, hogy a  polgármester a gazdasági döntésekből rendszeresen kihagyta a képviselő-testületet, a közfoglalkoztatási program forrásait és egyéb közpénzeket szabálytalanul használta fel. A polgármester ezt tagadja. A vasárnapi időközi választáson a négy képviselői helyért nyolc független jelölt indul - közülük többen az előző választáson is indultak. (MTI, valasztas.hu, boon.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.