Az energiapolitika és a gazdasági együttműködés mellett fociról beszélgetett Putyin és Orbán

"A futballvébé megrendezéséről, energetikai beruházásokról és a gazdasági egyűttműködésről tárgyalt egymással Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin" - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtótitkár. Tájékoztatása szerint Orbán gratulált Putyinnak a vébé megrendezéséhez, és biztosította Putyint, hogy "Magyarország nagyra tartja az orosz kultúrát".

A megbeszélésen szóba került a Török Áramlat gázvezeték, amely Orbán szerint Magyarországnak is kiemelten fontos. Emellett beszéltek a paksi atomerőmű építéséről, amiről megállapították, hogy "minden a korábban kialakított mederben halad".

Végül abban is megállapodtak, hogy szeptember 18-án újra találkoznak Moszkvában.

Orbán Viktor a világbajnokság elődöntőit és döntőjét ment megnézni Oroszországba, de az oroszok a Kreml-béli látogatást is beleiktatták a programjába. 

A miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán közzétett felvételeken látszik, hogy Orbán Viktort Csányi Sándor is elkísérte a találkozóra. Ő az MLSZ elnökeként szintén beszélgethetet fociról is, de a legnagyobb, Oroszországban is aktív magyar bank elnök-vezérigazgatójaként, illetve az orosz piacra is termelő mezőgazdasági nagyvállalkozások tulajdonosaként is érdekelt lehetett a megbeszéléseken. Orosz részről jelen volt Lavrov külügyminiszter is, ő a fenti kép jobb szélén, Csányival pont átellenben látható. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.