Akkora antiszemitát neveztek ki az MTV kultúrcsatornájának élére, aki ellen Erdő Péter esztergomi érsek is levélben tiltakozott

"Siklósi Beatrix (...) személyét elfogadhatatlannak tartjuk. Nyíltan kirekesztő és antiszemita megjegyzései, nyilatkozatai alkalmatlanná és hiteltelenné teszik az egyházi műsorok gondozására"

Ezt nem a Helsinki Bizottság, a zsidó világkongresszus, valamelyik magyar baloldali vagy liberális lap vezércikke vagy egy ellenzéki párt mondta, hanem a magyarországi történelmi egyházak vezetői, úgyis mint Erdő Péter, Bölcskei Gusztáv, Gáncs Péter és Heisler András közösen írták le egy 2014. decemberében az MTVA akkori vezérigazgatójának küldött levélben. Az egyházfők azért fogalmaztak ennyire szokatlanul keményen, mert megrémültek attól, hogy a közmédia Siklósi Beatrixot nevezte ki a vallási, nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztőjének. 

Az, hogy a főpapok nem a levegőbe beszéltek, abból a tényből is világos, hogy a kompromisszumra egyébként sohasem hajló közmédia ezek után módosította a munkakörét és elvette tőle a vallási műsorokat, így Siklósi végül a nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztőjeként dolgozott tovább.

Mostanáig.

Az imént ugyanis közleményt kaptunk az MTVA-tól, miszerint Siklósit nevezték ki a szűk két éve alapított  M5 Kulturális csatorna igazgatójának.  A közlemény szerint 

a következő időszak legfontosabb feladata, hogy az M5 nemcsak értékes felülete, hanem meghatározója is legyen a magyar kulturális életnek, s mellette az oktatási és ismeretterjesztő televíziós produkcióknak.

Siklósi Beatrix az elektronikus mellett a közösségi médiában is aktív, amennyiben folyamatosan osztott meg antszemita, rasszista és összeesküvés-elméletes tartalmakat.

2003-ban részben azért szüntette meg a köztévé az Éjjeli menedék című műsorát, mert abban bejátszotta a hirhedt holokauszttagadó, bíróságon többszörösen elítélt, Ausztriából kitiltott antiszemita brit történész, David Irving egyik magyarországi sajtótájékoztatóját, amiben az 1956-os forradalmat zsidóellenes felkelésként állította be, ami során a munkások a "zsidókormány" ellen lázadtak fel. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.