A kormány szerint nincs veszélyben a gyülekezési szabadság, hiszen már évek óta nem is vízágyúznak

Alaptalan politikai támadásoknak tartja az új, a gyülekezés és véleménynyilvánítás szabadságát a magánélet szentsége alá soroló gyülekezési szabályokat ért bírálatokat Hajas Barnabás, az igazságügyi minisztérium miniszteri biztosa, aki aztán a Magyar Időknek adott interjújában készségesen felsorolta, hogy szerinte mi számít mások magánéleti joga aránytalan sérelmének.

Például az, ha egy közszereplő saját háza előtt égetik el a fényképét, netán a hét minden napján, meghatározott időben "hangosan lejátszanak a lakása előtt valamilyen szöveget, zenét".

De azt is aránytalannak érzi, ha egy kisebb csoport tagjai egy épület előtt szidalmazza a ki-bejárókat.

Igaz, Hajas szerint az se tartozik bele a véleménynyilvánítás szabadságába, hogy másokba belefojtsák a szót. Szerinte "tőlünk nyugatra" sehol se gondolják úgy, hogy ez belefér - itt kell megjegyezzem, hogy de, ezért is szerveznek rá kivétel nélkül minden náci demonstrációra ellentüntetést, ahol aztán mindent megtesznek azért, hogy beléfojtsák a szót a szélsőségesekbe.

Legfőbb érve amellett, hogy nem kell félni, az volt, hogy az Orbán-kormány még sose küldött vízágyút az ellene - eddig békésen, rendzavarás nélkül - tüntetőkre, nem úgy, mint Gyurcsányék, akik szerinte 2006 őszén békés tüntetőkre szabadították rá a verőrendőröket. "A demonstrációk során is XXI. századi megoldásokat alkalmaz a rendőrség, kordont például alig látni" - mondta a Magyar Időknek, amely ma arról is beszámolt, hogy már harminc éve nem akasztottak fel senkit az országban.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.