A kormány szerint nincs veszélyben a gyülekezési szabadság, hiszen már évek óta nem is vízágyúznak

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Alaptalan politikai támadásoknak tartja az új, a gyülekezés és véleménynyilvánítás szabadságát a magánélet szentsége alá soroló gyülekezési szabályokat ért bírálatokat Hajas Barnabás, az igazságügyi minisztérium miniszteri biztosa, aki aztán a Magyar Időknek adott interjújában készségesen felsorolta, hogy szerinte mi számít mások magánéleti joga aránytalan sérelmének.

Például az, ha egy közszereplő saját háza előtt égetik el a fényképét, netán a hét minden napján, meghatározott időben "hangosan lejátszanak a lakása előtt valamilyen szöveget, zenét".

De azt is aránytalannak érzi, ha egy kisebb csoport tagjai egy épület előtt szidalmazza a ki-bejárókat.

Igaz, Hajas szerint az se tartozik bele a véleménynyilvánítás szabadságába, hogy másokba belefojtsák a szót. Szerinte "tőlünk nyugatra" sehol se gondolják úgy, hogy ez belefér - itt kell megjegyezzem, hogy de, ezért is szerveznek rá kivétel nélkül minden náci demonstrációra ellentüntetést, ahol aztán mindent megtesznek azért, hogy beléfojtsák a szót a szélsőségesekbe.

Legfőbb érve amellett, hogy nem kell félni, az volt, hogy az Orbán-kormány még sose küldött vízágyút az ellene - eddig békésen, rendzavarás nélkül - tüntetőkre, nem úgy, mint Gyurcsányék, akik szerinte 2006 őszén békés tüntetőkre szabadították rá a verőrendőröket. "A demonstrációk során is XXI. századi megoldásokat alkalmaz a rendőrség, kordont például alig látni" - mondta a Magyar Időknek, amely ma arról is beszámolt, hogy már harminc éve nem akasztottak fel senkit az országban.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.