Hasgörcsöket, hányást okozhat a szlájm

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Bár a szlájm a maga gusztustalan valójában már évtizedek óta, az elmúlt pár évben pedig minden kétséget kizáróan a játszóterek sztárterméke, komoly kockázatot jelent gyermekeink egészségére, írja a Daily Mail a brit fogyasztóvédelmi csoport, a Which? jelentésére hivatkozva. Méréseik szerint ugyanis a házilag mindenféle háztartási vegyszerből kotyvasztható műtakony gyári változatai "egészségre káros mennyiségben" tartalmazhat bórt, ami túladagolva súlyos hasmenést, hányást és gyomorgörcsöket okozhat.

Az Európai Vegyszerügynökség szerint még ennél is súlyosabb következményei lehetnek a bórmérgezésnek, mert az akár meddőséget is okozhat, és a még meg nem született magzatra is veszélyt jelent. A szervezet a 11 legnépszerűbb, boltban árult szlájmmárkát bevizsgálva arra jutott, hogy közülük nyolc is az EU-ban megengedettnél több bórt tartalmazott. 

Volt olyan, amiben a megengedett 300 mg/kg mennyiség több mint négyszeresét találták. Méréseik szerint a Toysmith Jupiter Juice rózsaszín változatában 1400 mg/kg bór van, a CCINEE Pink Fluffy Slime-ban 1000 mg/kg, a Corso Dodolu Crystal Slime Magic Clayben 980 mg/kg bórt mértek. (Via The Daily Mail)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.