Jah, simán megszavazták az MTA-t érintő pénzelvonást

2018.07.17. 29°C fok, napos idő

Hiába a tiltakozás, tüntetés, az Országgyűlésben kedden is pörgött a munka: szó és hang nélkül elfogadták például a Magyar Tudományos Akadémiát több mint hátrányosan érintő pénzelvonást. Az Index.hu beszámolója szerint

134 igen, 58 ellenében elfogadták a képviselők, hogy a jövőben az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyeli a szakképzési pénzek mellett az MTA költségvetési támogatását is.

Az már hagyján, hogy megszavazták az ügyészek illetménypótlékainak növelését is, ami szerint szeptember elsejétől Polt Péter legfőbb ügyész akár havi bérének négyszeresét is megkaphatja majd.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.