Miközben az uniós átlag csökkent, Magyarországon nőtt az iskolaelhagyók száma

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint miközben az EU-tagállaimban csökken, addig Magyarországon nő a korai iskolaelhagyók aránya, írja a Világgazdaság. Az uniós 10,6 százalékos átlaghoz képest 

Magyarországon a diákok 12,2 százaléka döntött úgy 2017-ben, hogy kilép a közoktatásból. 

Ez a 2012-es számhoz képest 0,4 százalékponttal magasabb érték. Érdekes: míg az EU-ban a fiúk száma a magasabb, nálunk fordítva van, több lány marad ki, mint fiú. A Világgazdaság az Oktatási Hivatal statisztikáira hivatkozva írja: a lemorzsolódás aránya az Ózdi és a Záhonyi járásokban a legmagasabbak. Mindkét területen a 

a diákok több mint 36 százaléka, Ózd térségében 800 tanuló, Záhony térségében pedig 304 diák veszélyeztetett a lemorzsolódásban.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.