Egy nap alatt 60 millió dollárnyi juvés Ronaldo mezt adtak el

futball
2018 július 18., 20:56
photo_camera Fotó: ISABELLA BONOTTO/AFP

A világbajnokság másnapján mutatták be Torinóban a Juventus új szerzeményét, az ötszörös aranylabdás portugál Cristiano Ronaldót. 

Az olasz klub 100 millió eurót fizetett a Real Madridnak a  játékjogáért, de Ronaldo négy évnyi fizetésével és egyéb kötelezettségekkel együtt 340 millió eurós befektetést jelent. Mi is lamentáltunk rajta, megéri-e ennyit áldozni egy 33 éves játékosra, még ha a világ egyik legjobbjáról van is szó. 

Az első jelek alapján megéri. A Yahoo, a Guardian és a beIN Sports kalkulációi szerint már az első nap több mint 520 ezer juvés Ronaldo mezt adtak el világszerte, ami 62 millió dolláros bevételt jelent. 

Az összeg önmagában fedezhetné a játékos vételárának felét, és ugyan az összegnek csak 10-15 százaléka (6-9 milló dollár) kerül vissza a klubhoz, egy nap alatt azért nem tűnik rossz pénznek, főleg hogy Ronaldo még labdához sem ért, és épp szabadságát tölti. 

A klub részvényei a bejelentés után 40 százalékkal ugrottak meg, a Juventus különböző közösségi médiás csatornái (Facebook, Instagram elsősorban) egy nap alatt 1,5 millió követővel gazdagodtak. (Business Insider)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.