Egy olasz designer megtalálta a tökéletes gyógymódot a mobilfüggőségre

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Bandi projektoraFotó: Matteo Bandi Design

Matteo Bandi olyan designcuccokat fejleszt, amik csak akkor használhatóak és élvezhetőek, ha hajlandóak vagy végre megszabadulni a mobilodtól. 

A londoni Royal College of Art olasz diákja Sidekicks néven indított projektet, és ébresztőóráktól projektorokon át lámpákig bármit megtervez, ha te hajlandó vagy érte beáldozni a telefonodat, azaz egy kicsit tényleg odafigyelni arra, amit épp csinálsz. 

Bandi persze meg is ideologizálta a projektet, és olyan napi tevékenységekre fókuszált, amiket tipikusan megzavar vagy akár tönkretesz a mobilbuzizás: 

  • asztali lámpa, hogy ne mobilozz munka helyett, 
  • projektor, hogy a mobil ne csapja szét a filmélményt, 
  • ébresztőóra, hogy legalább az ágyban ne nyomkodd a telefont, 
  • és hangfal, hogy a zenehallgatás tényleg kikapcsolhasson. 
Bandi lámpájaFotó: Matteo Bandi Design
Bandi ébresztőórájaFotó: Matteo Bandi Design
Bandi hangfalaFotó: Matteo Bandi Design

Bandi arról magyaráz, hogy sokan akarnak kevesebbet mobilozni, de függenek, ezért hagyni kell magukat eltéríteni az eszköztől. 

A cuccokon nincs ON/OFF gomb: ha beilleszted a mobilt működnek, ha nem nem, ha pedig beilleszted, a telefonra kapcsolódó app megmutatja neked, mennyit használtad aznap a mobilt, és segít neked célokat is kitűzni, hogy csökkentsd a napi mobilozást és megdicsér, megvillog, ugrál, zenél, extra funkciókkal kápráztat el, ha jól haladsz. 

A Deezen bemutatócikkében természetesen szerepel az „élj a pillanatban” kifejezés is. (Deezen

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.