Hatszáz járatot töröl a Ryanair a jövő héten sztrájk miatt

A Reuters értesülései szerint jövő szerdán és csütörtökön több mint 600 járatát törli az ír fapados légitársaság, mert alkalmazottai egy jelentős része sztrájkot kezdeményezett a silány munkakörülmények és a cég kicsinyessége miatt. 

Fotó: Andreas Arnold / AFP

A hírügynökség példaként arról ír, hogy állítólag a fedélzeten dolgozó utaskísérőknek még az ívóvizet sem biztosítja ingyen a vállalat. 

A sztrájk, ami a legnagyobbnak ígérkezik a cég történetében, különösen kellemetlen pillanatban, a nyár kellős közepén éri a társaságot. Ennek az az oka, hogy a Ryanair csak október óta ismeri el a szakszervezeteket; tavaly ősszel olyan sok munkatárs kezdett sztrájkba, hogy járatok sokaságát kellett törölni. 

A hírügynökség szerint elsősorban belga, portugál és spanyol légiutas-kísérők tervezik a sztrájkot, ami miatt a Ryanair elővigyázatosságból járatai 12 százalékát törölte a menetrendből. A lépés mintegy 50 ezer utast érint. 

A sztrájk maga látszólag nem hatja meg egyébként a cég vezetőit: a Ryanair közleményben jelezte, hogy a jogalap nélküli sztrájkkal nem érnek el semmit a szakszervezetek azon túl, hogy családok ezreinek nyaralását keserítik meg vagy lehetetlenítik el. (Reuters)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.