L. Simon László még mindig magáénak érzi öccse földjeit

Bár a bíróság 2018 februárjában pontot tett L. Simon László és öccse, Simon Gábor 2010 óta húzódó vitájára, és kimondta, hogy a Gárdony melletti bikavölgyi szőlőföldek és gyümölcsösök tulajdonosa Simon Gábor, a miniszterelnökség egykori államtitkára még június 1-én leadott, elvben a 2018. május 8-i állapotokat tükröző vagyonnyilatkozatában is sajátjaként tüntette fel a területeket.

Ezzel a 24.hu szerint L. Simon egyedülálló módon nemhogy elhallgatni próbálta vagyonát, hanem még olyan birtokokat is sajátjaként tüntetett fel, melyek a jogerős bírósági ítélet és annak nyomán a földhivatal hivatalos dokumentumai alapján nem is az övé.

L. Simon papíron megvette öccsétől a vitatott tulajdonú birtokot, de végül nem fizette ki a vételárat. Az ügyből per lett, a bíróság pedig L. Simon öccsének adott igazat. A Fejér Megyei Kormányhivatal április 10-én vezette át a tulajdonos személyének változását a nyilvántartásában.

L. Simon a 24 kérdésére ennek ellenére azzal érvelt, hogy vagyonnyilatkozata kitöltésekor a közhiteles ingatlannyilvántartásban még ő volt tulajdonosként feltüntetve, ezért írta be sajátjának a nyilatkozatba öccse földjeit is - melyekre Simon Gábor Orbán Viktornak írt levele szerint "pályázati pénzből a megkérdezésem nélkül építkezik".