Siklósi Beatrix szerint Magyarországon már nem lehet fegyverként használni senki ellen, hogy antiszemita

POLITIKA
2018 július 18., 08:48
comments 246

A Bartók Rádió reggeli műsora, a Muzsikáló reggel vendége volt szerda reggel Siklósi Beatrix. A meghívás apropóját az adta, hogy a nyíltan antiszemita megnyilvánulásairól ismert Siklósit nevezték ki az MTV kultúrcsatornája, az M5 élére. Bár a Muzsikáló Reggel kulturális műsor, és soha nem foglalkoznak politikával, Siklósi, anélkül, hogy kérdezték volna a témáról, már a beszélgetés legelején reagált a személyét ért vádakra. 

„Ez az antiszemita vád, amiről lehet olvasni, a leghatározottabban szeretném visszautasítani. 

Azt hiszem, elérkezett ma már Magyarországon az az idő, amikor ezt fegyverként használni emberekkel szemben nem lehet. 

Ezt csak zárójelben mondom, mert megszólaltak ilyen hangok, és a munkát ez nem fogja befolyásolni, de most az indulásnál ezt szerettem volna mindenképpen elmondani” - jelentette ki határozottan Siklósi.

Az érezhetően zavarba jött műsorvezető Siklósi kirohanása után jelezte, hogy ő mindig igyekezett távol tartani magát a politikától, és ez a műsor sem arról szól, de azért igaz, hogy manapság minden át van politizálva.
„Igazából nem is a politika a lényeg, itt értékrendi harcról van szó. Tehát mik az értékek. Mik azok a nagyon fontos… mi az a zsinórmérték, ami alapján választunk, bemutatunk, az emberek elé tárunk dolgokat És azt gondolom, hogy ez egy nagy szellemi harc. És nem csak Magyarországon még mindig, valamilyen szinten, hanem Európában és a világon is” - folytatta Siklósi. „Nincs olyan, hogy ilyen érték vagy olyan érték, szerintem érték van. Az érték az, ami előre visz, ami épít, és nem rombol. Ami egy közösséget megerősít, életben tart. Ami a szépet, a jót próbálja az emberek számára elérhetővé tenni, ahol a lelkünk kap egy olyan táplálékot, amiből aztán tudunk létezni, élni, működni a világban. Tehát én szerintem ez nem olyan bonyolult, csak nagyon nehezen szoktuk megtalálni, mert egy káoszban vagyunk, és ezt kéne egy kicsikét úgy lehozni. 

Tehát hogy ne relativizáljuk a dolgokat, mindent a maga szépségében vállaljunk föl”

- zárta le mondandóját Siklósi, akinek kinevezése ellen Erdő Péter esztergomi érsek is levélben tiltakozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.