Zuckerberg szerint van helye a holokauszttagadásnak a Facebookon

2018 július 18., szerda 21:53
311

A Facebook alapítója a Recode szerkesztőjével, Kara Swisherrel beszélgetett egy podcastban arról, hogy mi az, amit ki kell szorítani a Facebook felületeiről, és mi az, ami maradhat. Mark Zuckerberg így beszélt a holokauszt-tagadásról a műsorban: 

„Én zsidó vagyok, és kifejezetten bántónak találom, hogy emberek tagadják, hogy a holokauszt megtörtént, mégis azt hiszem, nem dolga a Facebooknak az ilyen vélemények és állítások tiltása, mert rengeteg dolog van, amit különböző emberek rosszul tudnak vagy gondolnak.”

Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Zuckerberg úgy gondolja, hogy a holokausztot tagadók többsége nem szándékosan ferdít el történelmi tényeket, hanem ténylegesen azt gondolja, hogy a tudása pontos. Szerinte nehéz az emberek szándékait ismeretlenül megítélni, így inkább úgy hiszi, az helyes, ha ezeket az állításokat a Facebook nem távolítja el felületeiről. 

Zuckerberg ezek után arról beszélt, hogy a különböző népirtásokról szóló, kifejezetten hamis információk terjesztését nem engedi a Facebook, és ha valaki hamis információkat gyűlöletkeltésre használ fel, azt szintén tiltják.

A Facebook alapítója valamelyest önellentmondásba keveredett, hiszen határozottan kijelentette, hogy a tudatosan terjesztett álhírek ellen továbbra is fellépnek majd, de azt a szembenállást nem oldotta fel, hogy az álhírek esetében miként igazolják a szándékosságot, ha például a népirtásokról szóló állítások esetében ezt nem látják bizonyíthatónak. 

Zuckerberg később külön levélben volt kénytelen még egyszer aláhúzni Swishernek, hogy milyen mélyen nem ért egyet a holokausztot tagadókkal. Ugyanitt annyit tett hozzá az elmondottakhoz, hogy az álhíreket továbbra is figyelik, és a News Feed leminősíti azokat az információkat, amiket igaztalannak találnak. (Mashable)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt