Zuckerberg szerint van helye a holokauszttagadásnak a Facebookon

A Facebook alapítója a Recode szerkesztőjével, Kara Swisherrel beszélgetett egy podcastban arról, hogy mi az, amit ki kell szorítani a Facebook felületeiről, és mi az, ami maradhat. Mark Zuckerberg így beszélt a holokauszt-tagadásról a műsorban: 

„Én zsidó vagyok, és kifejezetten bántónak találom, hogy emberek tagadják, hogy a holokauszt megtörtént, mégis azt hiszem, nem dolga a Facebooknak az ilyen vélemények és állítások tiltása, mert rengeteg dolog van, amit különböző emberek rosszul tudnak vagy gondolnak.”

Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Zuckerberg úgy gondolja, hogy a holokausztot tagadók többsége nem szándékosan ferdít el történelmi tényeket, hanem ténylegesen azt gondolja, hogy a tudása pontos. Szerinte nehéz az emberek szándékait ismeretlenül megítélni, így inkább úgy hiszi, az helyes, ha ezeket az állításokat a Facebook nem távolítja el felületeiről. 

Zuckerberg ezek után arról beszélt, hogy a különböző népirtásokról szóló, kifejezetten hamis információk terjesztését nem engedi a Facebook, és ha valaki hamis információkat gyűlöletkeltésre használ fel, azt szintén tiltják.

A Facebook alapítója valamelyest önellentmondásba keveredett, hiszen határozottan kijelentette, hogy a tudatosan terjesztett álhírek ellen továbbra is fellépnek majd, de azt a szembenállást nem oldotta fel, hogy az álhírek esetében miként igazolják a szándékosságot, ha például a népirtásokról szóló állítások esetében ezt nem látják bizonyíthatónak. 

Zuckerberg később külön levélben volt kénytelen még egyszer aláhúzni Swishernek, hogy milyen mélyen nem ért egyet a holokausztot tagadókkal. Ugyanitt annyit tett hozzá az elmondottakhoz, hogy az álhíreket továbbra is figyelik, és a News Feed leminősíti azokat az információkat, amiket igaztalannak találnak. (Mashable)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.