A kazah olimpiai bronzérmes műkorcsolyázó meg akarta akadályozni, hogy lelopják a tükröt az autójáról, erre leszúrták

Almatiban megölték a kazahok olimpiai bronzérmes műkorcsolyázóját, Gyenyisz Tent.

A helyi hírügynökség jelentése szerint a 25 éves sportoló csütörtökön összetűzésbe került két tolvajjal, akik le akarták lopni a visszapillantó tükröt az autójáról. Tent megpróbálta megakadályozni, erre leszúrták. A késelést követően kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

"Ez egy igazán sötét nap mindannyiunk számára, akik ismertük és szerettük ezt a fiatal műkorcsolyázót. Mindannyiunkat inspirált tehetségével és kreativitásával" - írta közleményében Timur Kulibajev, a Kazah Olimpiai Bizottság elnöke.

Gyenyisz TentFotó: Vladimir Pesnya/Sputnik

Ten 2014-ben a szocsi játékokon lett harmadik, ő a sportág első kazah ötkarikás érmese. A világbajnokságokon 2013-ban ezüst-, míg 2015-ben bronzérmes volt, 2011-ben a téli Ázsiai Játékokat, 2015-ben a Négy kontinens bajnokságot nyerte meg, két évvel később pedig a téli Universiadén diadalmaskodott. Az elmúlt esztendőkben sérülések hátráltatták, így februárban Phjongcshangban csak a 27. helyen végzett. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.