Havasi Bertalan megindokolta: A Honvédségnek van repülője, ezért azzal repült a kormánydelegáció

A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan a Magyar Időkkel közölte az okot, hogy miért a Magyar Honvédségnek csapatszállításra vásárolt Airbus utasszállítóval utazott Orbán Viktor és kísérete Izraelbe szerdán. Íme:

"mivel a Magyar Honvédségnek van repülőgépe, ezért külföldi hivatalos utak esetén inkább a honvédségnek, és nem egy külföldi légitársaságnak fizetünk."

Ennyi. Konkrét számokkal persze nem untatta a lap olvasóit, így nem tudni, hogy valóban jobban megéri-e a légierő A319-esét beröffenteni, mint venni a WizzAirnél jegyet. Havasi válasza azért is érdekes, mert Orbán a múlt heti

Budapest-Szentpétervár-Brüsszel-Szentpétervár majd Moszkva-Budapest tripjét "Csányi Sándor magángépén", az OTP Csoporthoz tartozó Air-Invest Kft. tulajdonában lévő Dassault Falcon 900LX típusú business jeten abszolválta. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.