Londonban piacra dobták a Vasember-páncélt, a feltaláló meg is mutatta, milyen vele repkedni

külföld
2018 július 19., 16:16

Egy londoni üzletben a minap bemutattak egy öltözéket, amellyel a viselője a Vasemberhez hasonlóan repkedhet a levegőben. A ruhát öt mini sugárhajtómű hajtja, amelyek a háton és a karokon helyezkednek el. Repülőgépeknél használatos üzemanyaggal vagy gázolajjal megy, 51 km/h a maximum sebessége, és azt állítja a forgalmazó, hogy akár 3658 méterig is fel lehetne vele emelkedni.

A feltaláló, Richard Browning a bemutatón ilyen magasságig nem emelkedett fel, viszont végiglebegett a ruhával az utcán. Azért ez is elég látványos volt, itt van róla egy videó.

photo_camera Ilyen a ruha működés közben Forrás: Reuters

A feltaláló szerint a ruha négy liter üzemanyagot fogyaszt percenként, így közel 3-4 percig lehet vele repkedni. Ha valaki megvenné a ruhát, ahhoz igencsak a zsebébe kell nyúlnia, 340 000 fontért adják, ez közel 124 millió forint. Viszont jár hozzá egy repülési képzés is. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.