Londonban piacra dobták a Vasember-páncélt, a feltaláló meg is mutatta, milyen vele repkedni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy londoni üzletben a minap bemutattak egy öltözéket, amellyel a viselője a Vasemberhez hasonlóan repkedhet a levegőben. A ruhát öt mini sugárhajtómű hajtja, amelyek a háton és a karokon helyezkednek el. Repülőgépeknél használatos üzemanyaggal vagy gázolajjal megy, 51 km/h a maximum sebessége, és azt állítja a forgalmazó, hogy akár 3658 méterig is fel lehetne vele emelkedni.

A feltaláló, Richard Browning a bemutatón ilyen magasságig nem emelkedett fel, viszont végiglebegett a ruhával az utcán. Azért ez is elég látványos volt, itt van róla egy videó.

Ilyen a ruha működés közben  Forrás: Reuters

A feltaláló szerint a ruha négy liter üzemanyagot fogyaszt percenként, így közel 3-4 percig lehet vele repkedni. Ha valaki megvenné a ruhát, ahhoz igencsak a zsebébe kell nyúlnia, 340 000 fontért adják, ez közel 124 millió forint. Viszont jár hozzá egy repülési képzés is. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.