A német rendőrség szerint nincsenek arra utaló jelek, hogy terrortámadás lett volna a lübecki késelés

külföld
2018 július 20., 19:43
comments 160

A rendőrség egy 34 éves, német állampolgárságú férfit fogott el a lübecki késelés után. Az ügyészség szóvivője szerint a férfi Iránban született, de már évek óta megkapta a német állampolgárságot. A férfi péntek délután tíz embert sebesített meg egy 13 centis konyhakéssel egy távolsági buszon, közülük hármat súlyosan. A támadás indítéka egyelőre ismeretlen, de a rendőrség szerint nincsenek arra utaló jelek, hogy politikai hátterű merényletről lenne szó, vagy hogy az elkövető terroristákkal állt volna kapcsolatban. A férfi egyelőre hallgat.

Hátizsákjában pedig gyúlékony folyadék volt, amelyet lángra akart lobbantani. Ekkor a sofőr megállt, és kinyitotta az ajtókat, hogy az utasok ki tudjanak menekülni a járműből. A rendőrség most szándékos gyújtogatással, súlyos testi sértéssel gyanúsítja.

A férfi apja a Spiegelnek azt mondta, hogy a fia, Ali D. hatévesen érkezett Iránból. Miután érettségi nélkül hagyta ott a gimnáziumot, egy ideig az Bundeswehrben szolgált, de az utóbbi időben munkanélküli volt. A fiát érzelmileg labilisnek írta le, aki azt képzelte, hogy a szomszédai üldözik. Ezen kívül a korábbi élettársával is vitái voltak a gyerektartás miatt. Egy ideje nem láthatta a lányát. Emiatt pedig nagyon frusztrált volt, el is akarta hagyni az országot. Az apa szerint Ali D. nem volt vallásos. (SZ/Welt)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.