Az idei volt a harmadik legforróbb június

Amióta feljegyzéseket készítünk az időjárásról, a 2018-as volt a harmadik legforróbb június. Az elmúlt években nem szokatlanok az ilyen rekordok, de míg az elmúlt években az El Niño indokolta a rekordokat, idén ez a periodikus időjárási jelenség nem melegítette a bolygót.

1880 óta így alakult a havi átlaghőmérséklet. A trend egyértelmű, a 21. században egyre forróbb a Föld.Fotó: NASA - közkincs

Vagyis az idei úgy lehet a lejegyzett meteorológia-történelem öt legmelegebb évének az egyike, hogy nincs semmilyen anomália, ami ezt indokolná.

Idén júniusban a NASA mérései szerint 0,77°C-kal volt melegebb a globális felszíni átlaghőmérséklet, mint az 1951-80 közti harminc év átlaga, így 1998-cal holtversenyben az idei a harmadik legforróbb július, csupán 2015-ben és 2016-ban mértek melegebbet.

Az idei június hozott egy rekordot is. Az omani Karajatban június 25-én a legalacsonyabb hőmérséklet 42,6 fok volt. Mondom, a legalacsonyabb, annál aznap csak melegebbet mértek.

Az idei nyár tehát újabb bizonyíték a globális felmelegedésre, és arra, hogy ez elsősorban az emberi tevékenység eredménye. (Via Axios)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.