Kiengedték a kórházból a brit férfit, aki az idegméreg-hatóanyagtól lett rosszul

Pénteken kiengedték a kórházból Charlie Rowley-t, aki június végén Novicsok típusú idegméreg-hatóanyagtól szenvedett súlyos mérgezést. A kiengedése után a kórház közölte, hogy a férfinak „olyan megrázó élményben volt része, amit sokan közülünk el sem tudnánk képzelni”. 

Dawn Sturgess és Charlie Rowley

A 45 éves Charlie Rowley-t és élettársát, a 44 éves Dawn Sturgesst három hete szállították be a délnyugat-angliai Salisbury városának kórházába. Rowley nem sokkal később visszanyerte öntudatát, és a nyomozók beszélni is tudtak vele, de Dawn Sturgess július 8-án a kórházban meghalt.

Mindkettőjüket Rowley Amesburyben lévő házából szállították a néhány kilométerre fekvő Salisbury kórházába. Amesbury csak 16 kilométerre van attól a  Salisburytől, ahol március elején ugyanilyen idegméreggel mérgezték meg Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős hírszerzőt és lányát. Csütörtökön a brit rendőrség oroszokat azonosíthatott a Szkripalék elleni idegméregtámadás elkövetőiként.

A Scotland Yard nemrég jelentette be, hogy Rowley házában megtalálta azt a kis méretű tubust, amely a mérget tartalmazta. A tubust a brit védelmi minisztérium Porton Downban működő vegyi és biológiai kutatóintézetébe szállították, és az intézmény szakértői megállapították, hogy az üvegcsében Novicsok idegméreg-hatóanyag volt. (BBC/MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.