Kiengedték a kórházból a brit férfit, aki az idegméreg-hatóanyagtól lett rosszul

külföld
2018 július 20., 15:29
comments 19

Pénteken kiengedték a kórházból Charlie Rowley-t, aki június végén Novicsok típusú idegméreg-hatóanyagtól szenvedett súlyos mérgezést. A kiengedése után a kórház közölte, hogy a férfinak „olyan megrázó élményben volt része, amit sokan közülünk el sem tudnánk képzelni”. 

photo_camera Dawn Sturgess és Charlie Rowley

A 45 éves Charlie Rowley-t és élettársát, a 44 éves Dawn Sturgesst három hete szállították be a délnyugat-angliai Salisbury városának kórházába. Rowley nem sokkal később visszanyerte öntudatát, és a nyomozók beszélni is tudtak vele, de Dawn Sturgess július 8-án a kórházban meghalt.

Mindkettőjüket Rowley Amesburyben lévő házából szállították a néhány kilométerre fekvő Salisbury kórházába. Amesbury csak 16 kilométerre van attól a  Salisburytől, ahol március elején ugyanilyen idegméreggel mérgezték meg Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős hírszerzőt és lányát. Csütörtökön a brit rendőrség oroszokat azonosíthatott a Szkripalék elleni idegméregtámadás elkövetőiként.

A Scotland Yard nemrég jelentette be, hogy Rowley házában megtalálta azt a kis méretű tubust, amely a mérget tartalmazta. A tubust a brit védelmi minisztérium Porton Downban működő vegyi és biológiai kutatóintézetébe szállították, és az intézmény szakértői megállapították, hogy az üvegcsében Novicsok idegméreg-hatóanyag volt. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.