Kiengedték a kórházból a brit férfit, aki az idegméreg-hatóanyagtól lett rosszul

Pénteken kiengedték a kórházból Charlie Rowley-t, aki június végén Novicsok típusú idegméreg-hatóanyagtól szenvedett súlyos mérgezést. A kiengedése után a kórház közölte, hogy a férfinak „olyan megrázó élményben volt része, amit sokan közülünk el sem tudnánk képzelni”. 

Dawn Sturgess és Charlie Rowley

A 45 éves Charlie Rowley-t és élettársát, a 44 éves Dawn Sturgesst három hete szállították be a délnyugat-angliai Salisbury városának kórházába. Rowley nem sokkal később visszanyerte öntudatát, és a nyomozók beszélni is tudtak vele, de Dawn Sturgess július 8-án a kórházban meghalt.

Mindkettőjüket Rowley Amesburyben lévő házából szállították a néhány kilométerre fekvő Salisbury kórházába. Amesbury csak 16 kilométerre van attól a  Salisburytől, ahol március elején ugyanilyen idegméreggel mérgezték meg Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős hírszerzőt és lányát. Csütörtökön a brit rendőrség oroszokat azonosíthatott a Szkripalék elleni idegméregtámadás elkövetőiként.

A Scotland Yard nemrég jelentette be, hogy Rowley házában megtalálta azt a kis méretű tubust, amely a mérget tartalmazta. A tubust a brit védelmi minisztérium Porton Downban működő vegyi és biológiai kutatóintézetébe szállították, és az intézmény szakértői megállapították, hogy az üvegcsében Novicsok idegméreg-hatóanyag volt. (BBC/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.