A brit rendőrség oroszokat azonosíthatott az idegméregtámadás elkövetőiként

A biztonsági kamerák felvételei és a támadás előtt Nagy-Britanniába érkezők adatainak összefésülésével a rendőrség azonosította a Szergej Szkripal, korábbi orosz kém és lánya elleni idegméregtámadás feltételezett elkövetőit - értesült a Press Associaton.

A nyomozás megerősítette azt a korábbi gyanújukat, hogy több orosz is részt vett a  dél-angliai Salisburyben elkövetett támadásban. Szkripal és lánya végül túlélték a merényletet, de a Novicsok típusú idegméreg-hatóanyagától lett rosszul később egy brit pár. Ők úgy kerülhettek kapcsolatba a méreggel, hogy megtaláltak egy eldobott üveget, amiben a Novicsok maradványai voltak. A nő meghalt, a férfit kórházban ápolják. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.