A brit rendőrség oroszokat azonosíthatott az idegméregtámadás elkövetőiként

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A biztonsági kamerák felvételei és a támadás előtt Nagy-Britanniába érkezők adatainak összefésülésével a rendőrség azonosította a Szergej Szkripal, korábbi orosz kém és lánya elleni idegméregtámadás feltételezett elkövetőit - értesült a Press Associaton.

A nyomozás megerősítette azt a korábbi gyanújukat, hogy több orosz is részt vett a  dél-angliai Salisburyben elkövetett támadásban. Szkripal és lánya végül túlélték a merényletet, de a Novicsok típusú idegméreg-hatóanyagától lett rosszul később egy brit pár. Ők úgy kerülhettek kapcsolatba a méreggel, hogy megtaláltak egy eldobott üveget, amiben a Novicsok maradványai voltak. A nő meghalt, a férfit kórházban ápolják. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.