Az oroszok attól félnek, hogy a nyugatiak megszerezték szuperrakétájuk titkait

külföld
2018 július 21., 06:06
comments 103

Razziázott az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) az orosz állami űrügynökség, a Roszkozmosz egyik kutatótelepén, a TsNIIMash nevű létesítményben. A kémelhárítás gyanúja szerint a kutatóintézetből titkos részletek szivároghattak ki az oroszok új szuperrakétájáról, melynek létezését Putyin idén jelentette be.

A Kommerszant értesülései szerint a TsNIIMash telep tíz munkatársa került gyanúba, az igazgató irodáját is átkutatták a kémelhárítók.

A gyanúsítottakat akár hazaárulással is megvádolhatják.

A Kommerszantnak nyilatkozó források szerint azt már megállapították, hogy a TsNIIMash munkatársai szivárogtathatták ki a titkokat. "Sok fej fog hullani. Ez az ügy biztos nem csak pár elbocsátással fog lezárulni" - nyilatkozta a forrás. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.