Facebookon élőzték a román tinik, ahogy hídpadkára hajtanak, és felborulnak

baleset
2018 július 21., 17:35
comments 328

A Magyar Hang ír a tragikus esetről, ami még péntek reggel történt a romániai Tâmboesti településhez közel, és két román fiatal halálát okozta. Négy tinédzser vetette be magát egy jobboldali kormányos autóba, és első pillanattól a Facebookon élőzték az autós kalandot:

link Forrás

A kamerát az autót vezető fiú kezelgette: már úton voltak, amikor a szélvédő alól a sebességváltóhoz támasztotta a készüléket, és folyamatosan csak magát nézte a képernyőn. 

Később az anyósülésen ülő társa foglalkozott a felvétellel, végül ismét a vezető igazgatja a telefont a szélvédő előtt, és látható, hogy még a balesetet megelőző pillanatokban is azzal van elfoglalva. 

Az autó egy hídpadkának ütközött, felborult. A sofőr és az anyósülésen ülő fiú könnyebb sérülésekkel megúszták az esetet, a hátul utazó 14 és 18 éves fiúk meghaltak. A rendőrség szerint az ok egyértelmű: a sofőr nem az útra figyelt, és alighanem a megengedett sebességnél gyorsabban hajtott. 

A kilenc ember halálát okozó ceglédberceli baleset után a román belügy már kampányt indított a vezetés közbeni telefonhasználat ellen. (Magyar Hang)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.