Kibertámadást készített elő az USA és Európa ellen Irán

Irán nagyméretű kibertámadást készített elő az Egyesült Államok és az európai országok ellen, írja az NBC News több vezető beosztású amerikai tisztviselőre hivatkozva. A nevük elhallgatását kérő források szerint az előkészítő munka ellenére egyelőre semmi se utal arra, hogy a közeljövőben be is következne a támadás.

Az amerikai szakértők szerint az irániak szoftvereket telepítettek, amelyekkel DoS-támadást intézhetnek a kritikus infrastruktúra, az elektromos hálózat, a vízellátás, az egészségügy és techcégek ellen.

Irán ENSZ-képviseletének szóvivője a vádakra reagálva az Egyesült Államokat nevezte kiberagresszornak. "Iránnak nincs szándékában kiberháborúba bocsátkozni az Egyesült Államokkal. Őszintén, a mi szempontunkból valószínűbbnek tűnik, hogy az Egyesült Államok csak saját kiberhadműveleteit akarja megindokolni a gyanúsítgatással" - mondta Alireza Mirjuszefi az NBC Newsnak.

A hírtelevízió értesülései szerint az amerikaiak arról még nem döntöttek, hogy megelőző csapást mérjenek Iránra, vagy ellentámadással válaszoljanak egy jövőbeni iráni akcióra.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.