Most már többen mondják le Tesla Model 3 rendelésüket, mint ahány új megrendelés érkezik

Az elmúlt hetekben már többen mondták vissza Tesla Model 3 megrendelésüket, mint ahányan befizettek Elon Musk autógyárának sok nehézséggel készülő modelljére. Pedig elvben a Tesla végre kellő mennyiségben képes legyártani a kocsit, amire viszont még így is alsó hangon is hónapokat kell várni, az alapmodellre befizetők pedig talán 2020-ban megkaphatják a kocsijukat.

Rajvindra Gill, a Needham & Co. elemzője szerint a megrendelések visszamondása mögött két dolog állhat:

  • az egyik, hogy az alaptípus még mindig elérhetetlen;
  • a másik, hogy sok megrendelő már kifutott a 7500 dolláros adókeret lehívhatóságának határidejéből.

Gill elemzése szerint a megrendelések 24 százalékát mondták vissza. Elemzése alapján a Tesla többi modellje iránt is visszaesett a kereslet, "kiábrándítónak" mondta a Model S és a Model X eladási statisztikáit. Szerinte ennek részben az elektromosautókínálat felfutása, a megnövekedett verseny is az oka.

Gill ez alapján úgy véli, hogy bár a Tesla árfolyama 16 százalékot esett a 2017-es csúcs óta, a cég még így is túlértékelt, különös tekintettel "fenntarthatatlannak" tűnő üzleti modelljére. Szerinte a cég 2020-ig hatmilliárd dollárt lesz kénytelen költeni. (Via CNN)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.