Több mint 1 tonna kokó lapult a halacskák között

külföld
2018 július 21., 12:35
comments 53
Nem ritka, hogy halak közé rejtik a cuccot: ezt a 800 kilót a vigói kikötőben foglalták le (illusztráció)
photo_camera Nem ritka, hogy halak közé rejtik a cuccot: ezt a 800 kilót a vigói kikötőben foglalták le (illusztráció) Fotó: MIGUEL RIOPA/AFP

Halszállítmány közé rejtett kokainszállítmányt füleltek le a rendőrök és parti őrség Hollandiai partjainál - írja a DPA német hírügynökségre hivatkozva az MTI. 

A mintegy 1100 kilónyi kokain a DPA jelentése szerint feltehetően Ecuadorból származott. 

A hágai főügyészség  összesen hét embert vett őrizetbe az esettel kapcsolatban, és azt közölték, hogy a lefoglalt kábítószer értéke mintegy 22 millió euró, ez forintban nagyjából 7 milliárd forint, egy közepes magyar város stadionépítésének költségvetése. 

A DPA szerint a rendőrök bejelentés alapján fedezték fel a rakományt, amiről már július 6-án, Rotterdam kikötőjében tudomásuk volt, de az intézkedéssel megvárták, amíg az áru célba ér, és Zaandam városában indították el az akciót. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.