Több mint 1 tonna kokó lapult a halacskák között

Nem ritka, hogy halak közé rejtik a cuccot: ezt a 800 kilót a vigói kikötőben foglalták le (illusztráció)Fotó: MIGUEL RIOPA/AFP

Halszállítmány közé rejtett kokainszállítmányt füleltek le a rendőrök és parti őrség Hollandiai partjainál - írja a DPA német hírügynökségre hivatkozva az MTI. 

A mintegy 1100 kilónyi kokain a DPA jelentése szerint feltehetően Ecuadorból származott. 

A hágai főügyészség  összesen hét embert vett őrizetbe az esettel kapcsolatban, és azt közölték, hogy a lefoglalt kábítószer értéke mintegy 22 millió euró, ez forintban nagyjából 7 milliárd forint, egy közepes magyar város stadionépítésének költségvetése. 

A DPA szerint a rendőrök bejelentés alapján fedezték fel a rakományt, amiről már július 6-án, Rotterdam kikötőjében tudomásuk volt, de az intézkedéssel megvárták, amíg az áru célba ér, és Zaandam városában indították el az akciót. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.