Trump még a saját titkosszolgálati vezetőinek se árulta el, miről beszélt négyszemközt Putyinnal

külföld
2018 július 21., 07:56
comments 80

Egyre nagyobb zavart okoz az amerikai külpolitikában, hogy míg a kormányzat és a törvényhozás határozott szankciókkal sújtja Oroszországot, és ítél meg dollárszázmilliókat az ukrán hadsereg támogatására - amit Trump védelmi minisztere, Jim Mattis azzal indokolt, hogy "Oroszországnak meg kell szenvednie agressziója, destabilizációs törekvései és Ukrajna törvénytelen megszállásának következményeit" -, addig Trump szemmel láthatólag igyekszik Putyin kegyében járni.

A zavart csak fokozhatja, hogy Trump a hírek szerint alig néhány beosztottját tájékoztatta arról, hogy miről is tárgyalt négyszemközt Vlagyimir Putyinnal. Az amerikai hírszerzés főigazgatóját, Dan Coatst például nem tájékoztatta. Ez elég fura helyzetet idézett elő. A titkosszolgálatoknak elvben lett volna lehetőségük lehallgatni a tárgyalást, de a főparancsnokkal, vagyis az elnökkel szemben ezt mégse tehették meg.

A New York Times értesülései szerint így most az oroszok lehallgatásával próbálják kideríteni, hogy mégis miről lehetett szó a két órásnál is tovább nyúlt négyszemközti találkozón.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.