Trump még a saját titkosszolgálati vezetőinek se árulta el, miről beszélt négyszemközt Putyinnal

Egyre nagyobb zavart okoz az amerikai külpolitikában, hogy míg a kormányzat és a törvényhozás határozott szankciókkal sújtja Oroszországot, és ítél meg dollárszázmilliókat az ukrán hadsereg támogatására - amit Trump védelmi minisztere, Jim Mattis azzal indokolt, hogy "Oroszországnak meg kell szenvednie agressziója, destabilizációs törekvései és Ukrajna törvénytelen megszállásának következményeit" -, addig Trump szemmel láthatólag igyekszik Putyin kegyében járni.

A zavart csak fokozhatja, hogy Trump a hírek szerint alig néhány beosztottját tájékoztatta arról, hogy miről is tárgyalt négyszemközt Vlagyimir Putyinnal. Az amerikai hírszerzés főigazgatóját, Dan Coatst például nem tájékoztatta. Ez elég fura helyzetet idézett elő. A titkosszolgálatoknak elvben lett volna lehetőségük lehallgatni a tárgyalást, de a főparancsnokkal, vagyis az elnökkel szemben ezt mégse tehették meg.

A New York Times értesülései szerint így most az oroszok lehallgatásával próbálják kideríteni, hogy mégis miről lehetett szó a két órásnál is tovább nyúlt négyszemközti találkozón.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.