Áfamentes lesz a betét meg a tampon Indiában

Az indiai kormány úgy döntött, eltörlik a női higiéniai termékekre 12 százalékos adókulcsát. A szombati döntés az adó ellen már lassan egy éve lobbizó aktivisták nagy győzelme.

A reform egy nagy adóügyi átalakítás része, aminek legfontosabb célja, hogy India történelmében először az összes tagállamot egy, közös, szövetségi adórendszerbe tereljék. Az új rendszerben a fogyasztási adók között 5 lépcsőt állapítottak meg 0 és 28 százalék között, és míg például a fogamzásgátló 0 százalékos volt, a betét vagy a tampon a 12 százalékos kulcsba esett.

Több nőjogi szervezet is lobbizott azért, hogy legalább alacsonyabb kulcsba kerüljenek ezek a termékek, most a kormány engedett ennek a követelésnek.

Ettől függetlenül az indiai nők jelentős hányadának ezek a termékek továbbra is elérhetetlenek maradnak, az elmaradott, szegényebb régiókban betét és tampon helyett sokan rongyokat, fűrészport és faleveleket használnak a CNN szerint.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.