Az izraeli légierő lebombázott valamit Szíriában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az izraeli Hárec azt írja, hogy az izraeli légierő lebombázott egy létesítményt Hama közelében, a libanoni média szerint úgy, hogy a repülők nem érintették a szíriai légteret, a rakétáikat még libanoni légtérből lőtték ki.

Arról, hogy mi is lehetett ez a létesítmény, már megoszlanak a vélemények. A libanoni lapok szerint Bassár al-Aszad elnök hadseregének valamilyen tudományos létesítménye, az Egyesült Királyságban működő, Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű szervezet értesülései szerint egy rakétaközpontról van szó, ahol vegyi fegyvereket is fejleszthettek.

A szíriai ellenzék értesülései szerint a lebombázott bázis környékén lehetett egy iráni bázis is, Irán ugyanis segítséget nyújt a polgárháborúban Aszad elnök katonáinak.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.