Az izraeli légierő lebombázott valamit Szíriában

Az izraeli Hárec azt írja, hogy az izraeli légierő lebombázott egy létesítményt Hama közelében, a libanoni média szerint úgy, hogy a repülők nem érintették a szíriai légteret, a rakétáikat még libanoni légtérből lőtték ki.

Arról, hogy mi is lehetett ez a létesítmény, már megoszlanak a vélemények. A libanoni lapok szerint Bassár al-Aszad elnök hadseregének valamilyen tudományos létesítménye, az Egyesült Királyságban működő, Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű szervezet értesülései szerint egy rakétaközpontról van szó, ahol vegyi fegyvereket is fejleszthettek.

A szíriai ellenzék értesülései szerint a lebombázott bázis környékén lehetett egy iráni bázis is, Irán ugyanis segítséget nyújt a polgárháborúban Aszad elnök katonáinak.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.