Kanadában épül a világ első kannabiszsör-főzdéje

külföld
2018 július 22., 12:36
comments 71

Október 17-től legális a marihuána rekreációs célú marihuánafogyasztás Kanadában, és rengeteg vállalkozás már most készül arra, hogyan lovagolja majd meg a keresletet a legális piacon. A Province Brands nevű kis torontói startup is ilyen cég, csak ők azzal kísérleteznek, hogy kannabiszból készítsenek sört.

Vannak már hasonló alkoholmentes italok a piacon, de azokat árpából készítik, és a végén adnak hozzá kannabiszolajat. Ez a sör viszont ténylegesen kannabiszból készülne, felhasználnák a növény szárát és gyökereit is.

A startup tulajdonosai azt mondták a Guardiannak, hogy ők valami olyasmit szeretnének készíteni, ami átveheti az alkohol helyét. A sörük ilyen lenne: egy alkohol- és gluténmentes ital, ami a marihuána hatását fejti ki. Egy ilyen ital kifejlesztéséhez pedig Kanada a legjobb terep, az ország ugyanis már most is piacvezető az orvosi célú marihuánafelhasználás új módozataiban.

Elindulni nagyon nehéz volt, a tulajdonosok szerint azok az italok, amikkel eleinte próbálkoztak, rettenetesek voltak, az ízük a rohadt brokkoliéra emlékeztetett. Később viszont egy vegyész segítségével megtalálták a komló, a víz, az élesztő és a kannabisz megfelelő arányát.

A tesztek szerint egy adag sörben nagyjából 6,5 milligramm THC van, a cél az, hogy a hatása nagyjából egy rendes söréhez legyen mérhető. A kannabiszsör állítólag nagyon hamar a fogyasztó fejébe száll, ami az ehető kannabisztermékeknél eléggé ritka.

A cég most 50 millió kanadai dollárból tervezi felépíteni a világ első kannabiszsör-főzdéjét.

A piac egyébként ígéretes a számukra, hiszen főleg olyan részeit használnák a kannabisznak, amit az ipar többi része hagyományosan szemétnek tekint, így ezek beszerzése is könnyűnek ígérkezik. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.