Kanadában épül a világ első kannabiszsör-főzdéje

Október 17-től legális a marihuána rekreációs célú marihuánafogyasztás Kanadában, és rengeteg vállalkozás már most készül arra, hogyan lovagolja majd meg a keresletet a legális piacon. A Province Brands nevű kis torontói startup is ilyen cég, csak ők azzal kísérleteznek, hogy kannabiszból készítsenek sört.

Vannak már hasonló alkoholmentes italok a piacon, de azokat árpából készítik, és a végén adnak hozzá kannabiszolajat. Ez a sör viszont ténylegesen kannabiszból készülne, felhasználnák a növény szárát és gyökereit is.

A startup tulajdonosai azt mondták a Guardiannak, hogy ők valami olyasmit szeretnének készíteni, ami átveheti az alkohol helyét. A sörük ilyen lenne: egy alkohol- és gluténmentes ital, ami a marihuána hatását fejti ki. Egy ilyen ital kifejlesztéséhez pedig Kanada a legjobb terep, az ország ugyanis már most is piacvezető az orvosi célú marihuánafelhasználás új módozataiban.

Elindulni nagyon nehéz volt, a tulajdonosok szerint azok az italok, amikkel eleinte próbálkoztak, rettenetesek voltak, az ízük a rohadt brokkoliéra emlékeztetett. Később viszont egy vegyész segítségével megtalálták a komló, a víz, az élesztő és a kannabisz megfelelő arányát.

A tesztek szerint egy adag sörben nagyjából 6,5 milligramm THC van, a cél az, hogy a hatása nagyjából egy rendes söréhez legyen mérhető. A kannabiszsör állítólag nagyon hamar a fogyasztó fejébe száll, ami az ehető kannabisztermékeknél eléggé ritka.

A cég most 50 millió kanadai dollárból tervezi felépíteni a világ első kannabiszsör-főzdéjét.

A piac egyébként ígéretes a számukra, hiszen főleg olyan részeit használnák a kannabisznak, amit az ipar többi része hagyományosan szemétnek tekint, így ezek beszerzése is könnyűnek ígérkezik. (Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.