Megújuló energiára vált a dél-alföldi hindu templom

A Szeged-környéki tanyavilágban megbújó hindu közösség jövőre ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. Nandafalva 1979-ben alakult, a magyar és indiai építészeti stílusba öltöztetett templom a rendszerváltás után épült fel. A templomot 7 vörös homokkőből készült stáció veszi körül, a tardicionális indiai építmények kézzel faragott elemekből készültek az indiai Rádzsasztán államban.

Fotó: nandafalva.hu

A közösség önerőből működik, nem kap állami költségvetési vagy nemzetközi támogatást – írja az India Klub Alapítvány, ami közölte, hogy az alkalomra készülve a templom épülete megújuló energiára vált, erről és az egyszerű életmódról is szó esik majd az augusztus első szombatján sor kerülő jótékonysági esten, amire egy indiai tanítómester is érkezik. A templomi jótékonysági esten befolyó támogatásokat a megújuló energiára való átállásra fordítják: napelemekkel biztosítják majd az áramellátást és a templom fűtését.

A HVG 2011-ben forgatott videót Nandafalván:


Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.