Nem titkolhatja el az állam, milyen feltételekkel adta használatba Hosszú Katinkáéknak a Duna Arénát

Az elsőfokú ítélet szerint a vizes világbajnokságot szervező Bp2017. Kft.-nek ki kell adnia, milyen szerződés alapján adta használatba Hosszú Katinka és Shane Tusup tulajdonában álló Iron Corporation Kft.-nek a közpénzből fenntartott Duna Arénát. Mindezt úgy, hogy közben  Darnyi Tamás úszóiskolájának pedig nem maradt hely. Ráadásul a bíróság még egy 500 ezer forintos pénzbírságot is kiszabott az állami cégre, mert az, hogy ilyen megállapodások lennének a birtokában. 

A dokumentum miatt a 24.hu kezdett perelni. A bíróságon a Bp2017. Kft. azzal próbált érvelni, hogy nem minősül közfeladatot ellátó szervnek, az érintett szerződések fedezete pedig nem költségvetési forrás. Később arra hivatkozott, hogy nem kötött ilyen szerződéseket. 

De az elsőfokon eljáró bíróság most kimondta, hogy a Bp2017 Kft. közpénzzel gazdálkodó szervezet, aminek ráadásul közfeladatot kellett ellátnia a vb megszervezésével. Az ítélet nem jogerős, a Bp2017 Kft. fellebbezett mind az ítélet, mind a pénzbírság ellen. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.