Nem titkolhatja el az állam, milyen feltételekkel adta használatba Hosszú Katinkáéknak a Duna Arénát

2018 július 23., hétfő 6:15
110

Az elsőfokú ítélet szerint a vizes világbajnokságot szervező Bp2017. Kft.-nek ki kell adnia, milyen szerződés alapján adta használatba Hosszú Katinka és Shane Tusup tulajdonában álló Iron Corporation Kft.-nek a közpénzből fenntartott Duna Arénát. Mindezt úgy, hogy közben Darnyi Tamás úszóiskolájának pedig nem maradt hely. Ráadásul a bíróság még egy 500 ezer forintos pénzbírságot is kiszabott az állami cégre, mert az, hogy ilyen megállapodások lennének a birtokában.

A dokumentum miatt a 24.hu kezdett perelni. A bíróságon a Bp2017. Kft. azzal próbált érvelni, hogy nem minősül közfeladatot ellátó szervnek, az érintett szerződések fedezete pedig nem költségvetési forrás. Később arra hivatkozott, hogy nem kötött ilyen szerződéseket.

De az elsőfokon eljáró bíróság most kimondta, hogy a Bp2017 Kft. közpénzzel gazdálkodó szervezet, aminek ráadásul közfeladatot kellett ellátnia a vb megszervezésével. Az ítélet nem jogerős, a Bp2017 Kft. fellebbezett mind az ítélet, mind a pénzbírság ellen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt