Nem titkolhatja el az állam, milyen feltételekkel adta használatba Hosszú Katinkáéknak a Duna Arénát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az elsőfokú ítélet szerint a vizes világbajnokságot szervező Bp2017. Kft.-nek ki kell adnia, milyen szerződés alapján adta használatba Hosszú Katinka és Shane Tusup tulajdonában álló Iron Corporation Kft.-nek a közpénzből fenntartott Duna Arénát. Mindezt úgy, hogy közben  Darnyi Tamás úszóiskolájának pedig nem maradt hely. Ráadásul a bíróság még egy 500 ezer forintos pénzbírságot is kiszabott az állami cégre, mert az, hogy ilyen megállapodások lennének a birtokában. 

A dokumentum miatt a 24.hu kezdett perelni. A bíróságon a Bp2017. Kft. azzal próbált érvelni, hogy nem minősül közfeladatot ellátó szervnek, az érintett szerződések fedezete pedig nem költségvetési forrás. Később arra hivatkozott, hogy nem kötött ilyen szerződéseket. 

De az elsőfokon eljáró bíróság most kimondta, hogy a Bp2017 Kft. közpénzzel gazdálkodó szervezet, aminek ráadásul közfeladatot kellett ellátnia a vb megszervezésével. Az ítélet nem jogerős, a Bp2017 Kft. fellebbezett mind az ítélet, mind a pénzbírság ellen. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.