Nem titkolhatja el az állam, milyen feltételekkel adta használatba Hosszú Katinkáéknak a Duna Arénát

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Az elsőfokú ítélet szerint a vizes világbajnokságot szervező Bp2017. Kft.-nek ki kell adnia, milyen szerződés alapján adta használatba Hosszú Katinka és Shane Tusup tulajdonában álló Iron Corporation Kft.-nek a közpénzből fenntartott Duna Arénát. Mindezt úgy, hogy közben  Darnyi Tamás úszóiskolájának pedig nem maradt hely. Ráadásul a bíróság még egy 500 ezer forintos pénzbírságot is kiszabott az állami cégre, mert az, hogy ilyen megállapodások lennének a birtokában. 

A dokumentum miatt a 24.hu kezdett perelni. A bíróságon a Bp2017. Kft. azzal próbált érvelni, hogy nem minősül közfeladatot ellátó szervnek, az érintett szerződések fedezete pedig nem költségvetési forrás. Később arra hivatkozott, hogy nem kötött ilyen szerződéseket. 

De az elsőfokon eljáró bíróság most kimondta, hogy a Bp2017 Kft. közpénzzel gazdálkodó szervezet, aminek ráadásul közfeladatot kellett ellátnia a vb megszervezésével. Az ítélet nem jogerős, a Bp2017 Kft. fellebbezett mind az ítélet, mind a pénzbírság ellen. 

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.