A forgalomból kivont busszal haladt a záróvonalon a Veronában balesetező cég ügyvezetője

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A 24.hu számolt be arról, hogy három hónapra eltiltották a járművezetéstől és 60 ezer forint pénzbírságra ítélték Kecskeméten Czakó Tibort, mert még januárban a záróvonalon átlépve előzött egy forgalomból ideiglenesen kivont autóbusszal. Erről egy videó is készült: 

Czakó Tibor annak a cégnek az ügyvezetője, mely utazásra alkalmatlan állapotban küldött el egy buszt külföldre 2017 elején: a busz Veronában szenvedett balesetet, melyben 17 ember, túlnyomórészt a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai vesztették életüket. 

A bíróság mostani ítélete szerint Czakó 2018. január 3-án az 5-ös úton, a Kiskunfélegyháza felé tartó bevezető szakaszon haladt folyamatosan a záróvonalon, egy olyan busszal, melyet december végén kivontak a forgalomból. A jelenetet a szembehaladó autós fedélzeti kamerája rögzítette. A sofőrnek ekkor le is kellett húzódnia az útról a nagy sebességgel érkező busz miatt. 

Czakó elismerte, hogy ő vezette a buszt, ahogy azt is, hogy tudott arról, hogy az autóbuszt kivonták a forgalomból. Ugyanakkor kifogással élt a rendőrségi határozat ellen, és az eljárás megszüntetését kérte. 

A feljelentésben még az is szerepelt, hogy Czakó telefonált vezetés közben. A férfi ezt tagadta, a 24.hu cikke szerint azzal védekezett, hogy a felvételen láthatóan a bal kezét emeli az arcához, holott ő jobbkezes, telefonálni is azzal szokott. Mivel a bíróság a felvételek alapján nem tudta megállapítani, hogy telefontált-e, így ezt az eljárást megszüntették. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.