A forgalomból kivont busszal haladt a záróvonalon a Veronában balesetező cég ügyvezetője

A 24.hu számolt be arról, hogy három hónapra eltiltották a járművezetéstől és 60 ezer forint pénzbírságra ítélték Kecskeméten Czakó Tibort, mert még januárban a záróvonalon átlépve előzött egy forgalomból ideiglenesen kivont autóbusszal. Erről egy videó is készült: 

Czakó Tibor annak a cégnek az ügyvezetője, mely utazásra alkalmatlan állapotban küldött el egy buszt külföldre 2017 elején: a busz Veronában szenvedett balesetet, melyben 17 ember, túlnyomórészt a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai vesztették életüket. 

A bíróság mostani ítélete szerint Czakó 2018. január 3-án az 5-ös úton, a Kiskunfélegyháza felé tartó bevezető szakaszon haladt folyamatosan a záróvonalon, egy olyan busszal, melyet december végén kivontak a forgalomból. A jelenetet a szembehaladó autós fedélzeti kamerája rögzítette. A sofőrnek ekkor le is kellett húzódnia az útról a nagy sebességgel érkező busz miatt. 

Czakó elismerte, hogy ő vezette a buszt, ahogy azt is, hogy tudott arról, hogy az autóbuszt kivonták a forgalomból. Ugyanakkor kifogással élt a rendőrségi határozat ellen, és az eljárás megszüntetését kérte. 

A feljelentésben még az is szerepelt, hogy Czakó telefonált vezetés közben. A férfi ezt tagadta, a 24.hu cikke szerint azzal védekezett, hogy a felvételen láthatóan a bal kezét emeli az arcához, holott ő jobbkezes, telefonálni is azzal szokott. Mivel a bíróság a felvételek alapján nem tudta megállapítani, hogy telefontált-e, így ezt az eljárást megszüntették. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.