A francia rendőrség tiltakozó parasztok oszlatása közben véletlenül elgázosította a Tour de France mezőnyét

Tiltakozó parasztok zavarták meg a Tour de France-ot a verseny 16. szakaszán.Fotó: JEFF PACHOUD/AFP

Tiltakozó parasztok - úgy értem, földművesek - szalmabálákat dobáltak a Tour de France mezőnye elé a francia körverseny 16. szakaszán. A tiltakozók feloszlatására rohamrendőrök érkeztek, akik az időjárási körülményeket figyelmen kívül hagyva könnygázazásba kezdtek.

Geraint Thomas, a sárgatrikós nem meghatódottságában, hanem a könnygáztól zokog.Fotó: MARCO BERTORELLO/AFP

Ez hiba volt, mert az időjárási körülmények olyanok voltak, hogy a könnygáz az oszlató rendőröket, illetve a Tour de France mezőnyét is beterítette. Könnyeztek is rendesen a más típusú kemikáliákhoz szokott versenyzők! Zokogott a versenyben vezető Geraint Thomas - aki eredendően csapattársa, a sokszoros győztes Chris Froome segítője, de a Sky felkészülése olyan jól sikerült, hogy éppen majd kétperces előnnyel vezet csapatkapitánya előtt.

De zokogott Froome, és szerkesztőségi kedvencünk, Peter Sagan is.

Az incidens miatt a versenyt egy időre leállították, de azóta már újraindult. (Via The Sun)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.