A francia rendőrség tiltakozó parasztok oszlatása közben véletlenül elgázosította a Tour de France mezőnyét

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Tiltakozó parasztok zavarták meg a Tour de France-ot a verseny 16. szakaszán.Fotó: JEFF PACHOUD/AFP

Tiltakozó parasztok - úgy értem, földművesek - szalmabálákat dobáltak a Tour de France mezőnye elé a francia körverseny 16. szakaszán. A tiltakozók feloszlatására rohamrendőrök érkeztek, akik az időjárási körülményeket figyelmen kívül hagyva könnygázazásba kezdtek.

Geraint Thomas, a sárgatrikós nem meghatódottságában, hanem a könnygáztól zokog.Fotó: MARCO BERTORELLO/AFP

Ez hiba volt, mert az időjárási körülmények olyanok voltak, hogy a könnygáz az oszlató rendőröket, illetve a Tour de France mezőnyét is beterítette. Könnyeztek is rendesen a más típusú kemikáliákhoz szokott versenyzők! Zokogott a versenyben vezető Geraint Thomas - aki eredendően csapattársa, a sokszoros győztes Chris Froome segítője, de a Sky felkészülése olyan jól sikerült, hogy éppen majd kétperces előnnyel vezet csapatkapitánya előtt.

De zokogott Froome, és szerkesztőségi kedvencünk, Peter Sagan is.

Az incidens miatt a versenyt egy időre leállították, de azóta már újraindult. (Via The Sun)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.