A KSH felmérte, milyen magas és hány kiló egy átlagos magyar

A KSH hétfőn tette közzé az Egészségi állapot és egészségmagatartás 2016-2017 című felmérését (pdf), amiből kiderül, hogy 2017 tavaszán a 15 év feletti népességben a nők átlagos magassága 164 cm és átlagos testsúlya 69 kg volt, míg a férfiaknál ez 176 cm és 83 kg volt.

A KSH 2017. tavaszi adatai.Grafika: KSH

A WHO iránymutatása szerint a 15 év felettiek 40 százaléka tekinthető normális testsúlyúnak. Az ennél soványabbak aránya 5 százalék alatt van, a lakosság több mint felének viszont súlytöbblete van. Közülük a lakosság több mint harmadát teszik ki a túlsúlyos, de nem elhízott emberek, akárcsak az enyhén és súlyosan elhízottak is, akik együtt a 15 feletti népesség ötödét teszik ki. (Portfolio)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.