A KSH felmérte, milyen magas és hány kiló egy átlagos magyar

demográfia
2018 július 24., 09:32

A KSH hétfőn tette közzé az Egészségi állapot és egészségmagatartás 2016-2017 című felmérését (pdf), amiből kiderül, hogy 2017 tavaszán a 15 év feletti népességben a nők átlagos magassága 164 cm és átlagos testsúlya 69 kg volt, míg a férfiaknál ez 176 cm és 83 kg volt.

photo_camera A KSH 2017. tavaszi adatai. Grafika: KSH

A WHO iránymutatása szerint a 15 év felettiek 40 százaléka tekinthető normális testsúlyúnak. Az ennél soványabbak aránya 5 százalék alatt van, a lakosság több mint felének viszont súlytöbblete van. Közülük a lakosság több mint harmadát teszik ki a túlsúlyos, de nem elhízott emberek, akárcsak az enyhén és súlyosan elhízottak is, akik együtt a 15 feletti népesség ötödét teszik ki. (Portfolio)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.