A KSH felmérte, milyen magas és hány kiló egy átlagos magyar

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A KSH hétfőn tette közzé az Egészségi állapot és egészségmagatartás 2016-2017 című felmérését (pdf), amiből kiderül, hogy 2017 tavaszán a 15 év feletti népességben a nők átlagos magassága 164 cm és átlagos testsúlya 69 kg volt, míg a férfiaknál ez 176 cm és 83 kg volt.

A KSH 2017. tavaszi adatai.Grafika: KSH

A WHO iránymutatása szerint a 15 év felettiek 40 százaléka tekinthető normális testsúlyúnak. Az ennél soványabbak aránya 5 százalék alatt van, a lakosság több mint felének viszont súlytöbblete van. Közülük a lakosság több mint harmadát teszik ki a túlsúlyos, de nem elhízott emberek, akárcsak az enyhén és súlyosan elhízottak is, akik együtt a 15 feletti népesség ötödét teszik ki. (Portfolio)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.