Agresszív román zokniárusokat fogtak el Békéscsabán

A rendőrök zsarolás gyanúja miatt állítottak elő két nőt Békéscsabán. A román állampolgárok múlt pénteken zoknit és ágyneműt árultak a békéscsabai vasútállomás környékén, amikor egy járókelő feljelentést tett a rendőrségen, mert fenyegetéssel vették rá arra, hogy vásároljon tőlük.

A police.hu szerint először az egyik nő lépett oda a fiatal lányhoz, és több zoknit adott a kezébe azzal, hogy ingyen van. Ő az ajándékot nem akarta elfogadni, de látta, hogy az árusnak társai is vannak, és tartott attól, hogy bántani fogják, ezért elvette a zoknikat. Jó volt a megérzése, mert az árus ezután követelte, hogy fizessen.

A lány először 1000 forintot adott, de a nő kevesellte az összeget. A lány elé állt, és azt mondta neki, hogy megveri, ha nem ad több pénzt. Miután a lány még több ezer forintot adott, a másik nő ágyneműket vitt oda hozzá azzal, hogy ha nem veszi meg azokat is, baja eshet.

A térfigyelő kamerák felvételei alapján az önkormányzat közterület-felügyelői hétfőn 14 óra körül az autóbusz-pályaudvaron felismerték a két nőt, és a rendőrök megérkezéséig feltartóztatták őket. A Békéscsabai Rendőrkapitányság mindkettőjük ellen zsarolás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. (police.hu)