Ahogy a versenyhivatal nem látott semmi problémát Simicska meggazdagodásával kapcsolatban, úgy arra is rábólintott, hogy Nyerges Zsolt átvegye a bizniszt

gazdaság
2018 július 24., 10:06
comments 91

A Gazdasági Versenyhivatal kiadott egy közleményt arról, hogy „tudomásul vette dr. Nyerges Zsolt irányításszerzését dr. Simicska Lajos és családja saját, illetve közös tulajdonában álló üzleti érdekeltségei felett”.

photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök a Nyerges Zsolt, a Szolnoki MÁV FC tulajdonosa előtt állva beszédet mond az újjáépített Tiszaligeti Stadion megnyitóján Szolnokon 2016. április 9-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A GVH azt írja, a Nyerges által irányított vállalkozások mezőgazdasággal és információtechnológiai szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak, a vállalkozáscsoportba tartozik továbbá két sporttevékenységet végző társaság is.

A Simicska család tulajdonában álló érdekeltségek a mezőgazdaság, az építőipar, a média, valamint a közterületi reklám különböző piacain vannak jelen. A GVH az érintett vállalkozáscsoportok tevékenységei között csak a mezőgazdaságot tekintve azonosított átfedést, de azt vizsgálva versenyproblémát nem talált, mert a piaci részesedésük nem éri el azt a mértéket, ami káros versenyhatások lehetőségét vetné fel.

(Persze jó kérdés, miért ne talált volna rendben mindent pont ebben a GVH, ha egyszer az elmúlt évtizedben Simicska Lajos bámulatos meggazdagodásában sem látott semmi kivetnivalót.)

A felek ún. előzetes egyeztetést kezdeményeztek a GVH-val a bejelentés benyújtása előtt, a benyújtott űrlap megfelelt a törvényi követelményeknek és a káros versenyhatások lehetősége is elvethető volt, így versenyfelügyeleti eljárás indítására okot adó körülmény nem vetődött fel – írja a GVH, ami hatósági bizonyítványt állított ki a bejelentőnek.

Itt írtunk arról, hogy Simicska fegyverletételének következménye azt lehet, hogy Nyerges Zsolt volt Közgép-elnök csak átmenetileg veszi át a cégcsoportot, ami „Mészáros Lőrinchez” kerülhet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt