Ahogy a versenyhivatal nem látott semmi problémát Simicska meggazdagodásával kapcsolatban, úgy arra is rábólintott, hogy Nyerges Zsolt átvegye a bizniszt

gazdaság
2018 július 24., 10:06
comments 91

A Gazdasági Versenyhivatal kiadott egy közleményt arról, hogy „tudomásul vette dr. Nyerges Zsolt irányításszerzését dr. Simicska Lajos és családja saját, illetve közös tulajdonában álló üzleti érdekeltségei felett”.

Orbán Viktor miniszterelnök Nyerges Zsolt, a Szolnoki MÁV FC tulajdonosa előtt állva beszédet mond az újjáépített Tiszaligeti Stadion megnyitóján Szolnokon 2016. április 9-én.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök a Nyerges Zsolt, a Szolnoki MÁV FC tulajdonosa előtt állva beszédet mond az újjáépített Tiszaligeti Stadion megnyitóján Szolnokon 2016. április 9-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A GVH azt írja, a Nyerges által irányított vállalkozások mezőgazdasággal és információtechnológiai szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak, a vállalkozáscsoportba tartozik továbbá két sporttevékenységet végző társaság is.

A Simicska család tulajdonában álló érdekeltségek a mezőgazdaság, az építőipar, a média, valamint a közterületi reklám különböző piacain vannak jelen. A GVH az érintett vállalkozáscsoportok tevékenységei között csak a mezőgazdaságot tekintve azonosított átfedést, de azt vizsgálva versenyproblémát nem talált, mert a piaci részesedésük nem éri el azt a mértéket, ami káros versenyhatások lehetőségét vetné fel.

(Persze jó kérdés, miért ne talált volna rendben mindent pont ebben a GVH, ha egyszer az elmúlt évtizedben Simicska Lajos bámulatos meggazdagodásában sem látott semmi kivetnivalót.)

A felek ún. előzetes egyeztetést kezdeményeztek a GVH-val a bejelentés benyújtása előtt, a benyújtott űrlap megfelelt a törvényi követelményeknek és a káros versenyhatások lehetősége is elvethető volt, így versenyfelügyeleti eljárás indítására okot adó körülmény nem vetődött fel – írja a GVH, ami hatósági bizonyítványt állított ki a bejelentőnek.

Itt írtunk arról, hogy Simicska fegyverletételének következménye azt lehet, hogy Nyerges Zsolt volt Közgép-elnök csak átmenetileg veszi át a cégcsoportot, ami „Mészáros Lőrinchez” kerülhet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.