Exállamtitkár, miniszteri rokon, elítélt fideszes polgármester is tízmilliókat kapott, gyakorlatilag családi ház építésére

623-an látták meg a fantáziát az EU egyik legnaivabb támogatási programjában, melynek részeként akár 49 millió forint (160 000 euró) támogatást is kaphatnak arra, hogy gyakorlatilag családi házat építsenek maguknak. A program célja elvben a falusi turizmus támogatása, de a pénzből felépülő szálláshelyeket csak öt éven át kell panzióként üzemeltetni, utána már teljesen legálisan használható családi házként az ingatlan. Persze addig is, csak úgy kell tenni, mintha amúgy az egy kereskedelmi szálláshely lenne.

Az Index szerint a legutóbbi pályázati körben nyertes 623 pályázó között feltűnően nagy számban akadnak a hatalomhoz így-úgy kötődők, például

Szatmáry Kristóf parlamenti képviselő exállamtitkár,

aki mostanában alig látszik ki a gyanús ügyekből. Ő a maximális 49 millió forintot nyerte el egy badacsonytomaji panzió építésére. Bekecs Mátyás, a pályázat elbírálásakor még agrárminiszter Fazekas Sándor rokona 40 milliót nyert. Az exfideszes exképviselő, Daher Pierre neje 46 milliót nyert most, és ő már az előző pályázati körben is nyert támogatást. De még

a jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt egykor jogerősen elítélt volt kislétai polgármester, az exfideszes Madácsi Imre is kapott 48 millió forintot.

Sorolhatnám még, de megtette ezt helyettem Rovó Attila, aki az Indexben alaposan feldolgozta a témát.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.