Matteo Salvini: „Olaszországnak nem kell alamizsna”

eu
2018 július 24., 13:49
comments 57

„Olaszországnak nem kell alamizsna” – ezzel utasította el Matteo Salvini olasz belügyminiszter azt az uniós javaslatot, ami szerint Brüsszel fejenként 6000 eurót fizetne a Földközi-tengeren hánykolódó hajókon lévő minden egyes migráns befogadásáért az őket átvevő tagországoknak.

A Financial Times értesülései szerint az Európai Bizottság ezt a javaslatot tette, hogy így enyhítse a nyomást a lap által bevándorlásellenesnek nevezett új olasz kormányon.

„Ha valaki másnak pénzt akarnak adni, tegyék meg. Olaszországnak nem kell alamizsna. Mi a menekültáradatot akarjuk feltartóztatni, mert jelenleg is migránsok százezreit kell ellátnunk. Nem pénzt, hanem megbecsülést követelünk”

– mondta Salvini az olasz tűzoltóság római parancsnokságának látogatásakor.

photo_camera Fotó: Andreas Solaro/AFP

Az olasz miniszter, aki a civilszervezetek mentőhajói előtt lezárta az országa kikötőit, azt mondta, minden egyes illegális bevándorló átlagban 50 ezer euró ráfordítást jelent Olaszországnak, és ő azon van, hogy csökkentsék a migránsok ellátási költségeit.

Olaszország most 180 ezer menedékkérőt lát el. Az olasz belügyminiszter egy korábbi interjújában arról beszélt, hogy Olaszország az elmúlt négy évben 654 ezer migránst fogadott be, és sokan közülük menedékjogot is kaptak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.