Matteo Salvini: „Olaszországnak nem kell alamizsna”

„Olaszországnak nem kell alamizsna” – ezzel utasította el Matteo Salvini olasz belügyminiszter azt az uniós javaslatot, ami szerint Brüsszel fejenként 6000 eurót fizetne a Földközi-tengeren hánykolódó hajókon lévő minden egyes migráns befogadásáért az őket átvevő tagországoknak.

A Financial Times értesülései szerint az Európai Bizottság ezt a javaslatot tette, hogy így enyhítse a nyomást a lap által bevándorlásellenesnek nevezett új olasz kormányon.

„Ha valaki másnak pénzt akarnak adni, tegyék meg. Olaszországnak nem kell alamizsna. Mi a menekültáradatot akarjuk feltartóztatni, mert jelenleg is migránsok százezreit kell ellátnunk. Nem pénzt, hanem megbecsülést követelünk”

– mondta Salvini az olasz tűzoltóság római parancsnokságának látogatásakor.

Fotó: Andreas Solaro/AFP

Az olasz miniszter, aki a civilszervezetek mentőhajói előtt lezárta az országa kikötőit, azt mondta, minden egyes illegális bevándorló átlagban 50 ezer euró ráfordítást jelent Olaszországnak, és ő azon van, hogy csökkentsék a migránsok ellátási költségeit.

Olaszország most 180 ezer menedékkérőt lát el. Az olasz belügyminiszter egy korábbi interjújában arról beszélt, hogy Olaszország az elmúlt négy évben 654 ezer migránst fogadott be, és sokan közülük menedékjogot is kaptak. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.