Orbán: Magyarország egy „identitásvédő álláspontot” foglal el

Több 444 videó?
Szeretném

A magyar miniszterelnök segítséget ajánlott a migrációval kapcsolatos nehézségek kezelésében Montenegrónak a Dusko Markovic montenegrói kormányfővel folytatott megbeszélés utáni közös sajtótájékoztatón, Podgoricában (ahova a nem kormánygépnek vett kormánygéppel érkezett).

Orbán Viktor hétfőn találkozott Milo Djukanovic montenegrói elnökkelFotó: Savo Prelevic/AFP

Orbán Viktor azt mondta, amikor Montenegró a saját határait védi, Magyarországot és az egész EU-t is védi. Jelezte, hogy Magyarország egy „identitásvédő álláspontot” foglal el.

Orbán Viktor és Milo Djukanovic montenegrói elnökFotó: Savo Prelevic/AFP

Orbán Viktor azt is mondta, hogy a migráció ügyében az egyetlen siker a balkáni útvonal lezárása volt, ami Magyarország nevéhez fűződik. A balkáni útvonalat lezárva kell tartani, és minden balkáni országot meg kell védeni – mondta.

Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja Dusko Markovic montenegrói kormányfő a Vila Gorica palotában, PodgoricábanFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Dusko Markovic köszönetet mondott Orbán Viktornak a határvédelemben nyújtott segítségért, és azt mondta, bár most még nem kell, de előfordulhat, hogy szükség lesz a drótkerítésre is. (MTI)