Alig telt el pár nap az izraeli látogatása óta, és Orbán Viktor megint útra kelt a nem kormánygépnek vett kormánygéppel

Hétfő délután újra a levegőbe emelkedett a Magyar Honvédség Airbus A319-ese, és azon a múlt héthez hasonlóan ismét Orbán Viktor és a kísérete utazott, ezúttal Montenegróba hivatalos látogatásra.

Orbán Viktort fogadja Dusko Markovic montenegrói miniszterelnök a podgoricai repülőtéren, háttérben az AirbusFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Ahogy azt korábban már megírtuk, a kormány nem győzte mantrázni az év elején, hogy a csődbe ment AirBerlintől megvásárolt Airbus

nem kormánygép, hanem csapatszállító.

Épp amiatt, hogy a honvédség vásárolta, nemzetbiztonsági okokra hivatkozva teljes titokban tarthatták a beszerzést is.

A múlt héten azonban Orbán Viktor ezzel a repülőgéppel utazott Izraelbe. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke ezt akkor azzal indokolta, hogy külföldi hivatalos utak esetén inkább a honvédségnek fizetnek, és nem egy külföldi légitársaságnak.

Azt, hogy mennyibe került az út, nem árulták el.

Az RTL Híradó ma újra rákérdezett Havasinál, hogyhogy ismét Orbán Viktor használja a katonai repülőgépet, amikor azt nem kormánygépnek vették.

Havasi pedig elmondta ugyanazt, mint pár nappal ezelőtt, miszerint hivatalos utak esetén inkább a honvédségnek fizetnek, és nem egy külföldi légitársaságnak.

Arra a kérdésre, hogy mennyibe került az út, nem válaszolt.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.