Alig telt el pár nap az izraeli látogatása óta, és Orbán Viktor megint útra kelt a nem kormánygépnek vett kormánygéppel

2018 július 23., hétfő 16:21

Hétfő délután újra a levegőbe emelkedett a Magyar Honvédség Airbus A319-ese, és azon a múlt héthez hasonlóan ismét Orbán Viktor és a kísérete utazott, ezúttal Montenegróba hivatalos látogatásra.

Orbán Viktort fogadja Dusko Markovic montenegrói miniszterelnök a podgoricai repülőtéren, háttérben az Airbus Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Ahogy azt korábban már megírtuk, a kormány nem győzte mantrázni az év elején, hogy a csődbe ment AirBerlintől megvásárolt Airbus

nem kormánygép, hanem csapatszállító.

Épp amiatt, hogy a honvédség vásárolta, nemzetbiztonsági okokra hivatkozva teljes titokban tarthatták a beszerzést is.

A múlt héten azonban Orbán Viktor ezzel a repülőgéppel utazott Izraelbe. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke ezt akkor azzal indokolta, hogy külföldi hivatalos utak esetén inkább a honvédségnek fizetnek, és nem egy külföldi légitársaságnak.

Azt, hogy mennyibe került az út, nem árulták el.

Az RTL Híradó ma újra rákérdezett Havasinál, hogyhogy ismét Orbán Viktor használja a katonai repülőgépet, amikor azt nem kormánygépnek vették.

Havasi pedig elmondta ugyanazt, mint pár nappal ezelőtt, miszerint hivatalos utak esetén inkább a honvédségnek fizetnek, és nem egy külföldi légitársaságnak.

Arra a kérdésre, hogy mennyibe került az út, nem válaszolt.