Ötvenre nőtt a görög tűzvész halálos áldozatainak száma

Több 444 videó?
Szeretném

26 megégett holttestet találtak a lángoktól körbezárt görög üdülőváros, Mati egyik villájának udvarán, jelentette a Vörös Kereszt. Ezzel 50-re nőtt a görögországi tűzvész halálos áldozatainak száma.

Matit, az attikai üdülővárost teljesen körül zárták a lángok. A tűzvészben legalább ötvenen vesztették életüket, 26 áldozatot egy villa udvarán találtak meg.Fotó: Nikos Libertas/SOOC

Matit teljesen körülzárták a lángok, a bajba jutottak a tengerben keresnek menedéket. A görög hatóságok hajókkal és helikopterekkel indultak a tengerparton, illetve a tengerben menedéket keresők megmentésére.

Az evakuációval párhuzamosan tengeri mentőakció is indult tíz turista felkutatására, akik hajóval menekültek a városból, de nyomuk veszett.

Fotó: Nikos Libertas/SOOC

Az Athéntól mindössze negyven kilométerre északnyugatra levő üdülőváros környékén több száz tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén. Mati Attika Rafina régiójában van, ez rendkívül népszerű nyaralóhely a helyi nyugdíjasok körében, illetve nagyon sok athéni gyerek táborozik errefelé. Több száz gyereket mentettek már ki a környékről, de a legalább 104 sérült közül 16 így is gyerek. (Via BBC)