27 éves férfira támadt egy medve Tusványoson

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor területéről távozott szerda éjjel egy 27 éves gyimesi férfi, amikor medve támadt rá - erről a Székelyhon írt. 

Fotó: Sajtószolgálat/Hargita Megye Tanácsa

A támadás során a mellkasa és a karja sérült meg. A férfit a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban látták el, állapota stabil. Az esetnek volt szemtanúja is, a csíkszeredai Bíró Tamás a Székelyhonnak mesélte el, mit látott.

„Éjjel fél kettőkor a baráti társaságunk elindult a tábor területéről kifelé. Ahogy áthaladtunk a vasúti átjárón, aztán tovább a macskaköves úton felfelé, szembejött velünk egy taxi, amelyből kiszólt a sofőr, vigyázzunk, mert egy medve az előbb futott át előtte az úton. Eközben egy fiatalember már hívta is a segélyhívó számot, hogy a főút mellett állomásozó rendőrök jöjjenek be, biztosítsák a terepet, mi pedig érjünk ki a főútig. Tovább haladtunk előre, és a gyimesi fiatalember a csapatunktól egy olyan tíz méter távolságban egyedül ment. 

Egyszer csak nagy morajt halottunk, és láttam, ahogy a medve rászökik a fiatalemberre. Ő leesett a földre, majd a medve velünk szembe fordult, felállt két lábra, aztán ismét rászökött az áldozatra. 

Megkarmolta a felsőtestét, még a karját is megharapta, majd elszaladt a vadállat. Azután rögtön vittük az áldozatot Csíkszeredába, a sürgősségire”.

Az Index azt írja, a támadásról szóló hírek nem igazak Tusnádfürdő polgármestere, Albert Tibor szerint, aki a tábor hivatalos megnyitóján kijelentette, hogy nem történt medvetámadás a tábor nulladik napján, és arra kért mindenkit, hogy ne terjesszenek álhíreket, ugyanakkor továbbra is elővigyázatosságra intette a táborozókat.

Erdélyben megint nagyon elszaporodtak a medvék, egy két nappal ezelőtt feltöltött videón az látható, ahogy egyikük a bocsait viszi át a forgalmas úton Tusnádfürdőn.


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.