A kormány két évre nevezné ki a budapesti főpolgármestert?

politika
2018 július 25., 04:17
comments 324

Bár a kormány folyamatosan tagadja, hogy terveznék, mégis úgy tűnik, tapogatóznak a budapestiek körében arról, átmenne-e, ha közvetlen választás helyett ők neveznék ki a főpolgármestert - erről a 24.hu ír. A lap forrásai szerint egy kormányközeli közvélemény-kutató telefonos felmérést végzett budapesti választók körében, és kimondottan arra voltak kíváncsiak, elfogadnák-e a válaszadók, ha a kormányzat nevezné ki a főpolgármestert. Sőt arra is rákérdeztek, hogy elfogadnák-e a kinevezés egy extrém formáját.

Az elképzelés szerint két évre neveznék ki a budapesti főpolgármestert, aki a megválasztott kerületi polgármesterek közül kerülne ki.

A jelenlegi főpolgármester, Tarlós István többször is kinyilvánította, hogy csak akkor vállalja el ismét a tisztséget, ha a 2019 októberében esedékes önkormányzati választások során marad a közvetlen választás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.