Elaltatják és elszállítják a veszélyes medvét Tusnádfürdőről

A román környezetvédelmi miniszter szerda este engedélyezte, hogy elszállítsák Tusnádfürdőről azt az anyamedvét, amely az elmúlt hetekben a bocsaival együtt járta a település utcáit, és embereket is megtámadott - tájékoztatta az MTI-t Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke. 

A hárombocsos anyamedve kábítólövedékes elaltatását és elszállítását azt követően hagyta jóvá a miniszter, hogy szerdán, nem sokkal a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) esti koncertjeinek kezdete előtt a tábor közelében elütött két medvebocsot a vonat. Borboly Csaba elmondta: egyelőre csak feltételezik, hogy a gyakran látott hárombocsos anyamedve két bocsáról van szó. Azért kérte az azonnali beavatkozást, mert 

a bocsait elvesztő állat az állatvédők szerint agresszívvé válhat. 

Azonnal értesítették a csendőrséget, mely ígérte, hogy megóvja a Tusványos résztvevőit. Borboly Csaba azt is elmondta, hogy csütörtökön reggel érkeznek a zernyesti medvemenhely képviselői, hogy a vadőrökkel együtt megkeressék, majd altatólövedékkel elkábítsák és elszállítsák a bocsait elvesztő anyamedvét és a megmaradt bocsot.