Elődöntős a férfi kardcsapat a kínai vébén

sport
2018 július 25., 05:45
comments 25

Szilágyi Áron kiemelkedő teljesítményének köszönhetően elődöntőbe jutott a kínai Vuhsziban rendezett vívó-világbajnokságon a férfi kardcsapat. A negyeddöntőben Németországot győzték le rendkívül szoros meccsen, két tussal. A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi kétszer is megfordította a meccset:

  • a hatodik asszóban 9:3-ra verte Benedikt Wagnert, ezzel vezetett először a csapat;
  • majd az utolsó, kilencedik asszóban négy tusos hátrányból fordított újabb 9:3 arányú győzelmével.

Szilágyi így végül +10-es találataránnyal zárta a meccset. Csapattársai közül a 2017-ben egyéniben vébéezüstérmes világbajnok Szatmári András -3, Gémesi Csanád pedig -6 tusos találati aránnyal végzett.

Az elődöntőben a magyarok az Oroszországot meglepően könnyen búcsúztató Olaszországgal vívhat. A másik ágon Dél-Korea és Grúzia mérkőzik a döntőbe jutásért. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.