Kiadták a hőségriadót

időjárás
2018 július 25., 08:24
comments 54

Hőség miatt adott ki figyelmeztetést a fővárosra és több megyére szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szerda délelőtt eljuttatott veszélyjelzésük szerint 

Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. 

Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat.

Az előrejelzés szerint főként a Duna vonalától keletre, valamint estefelé az Alpokalja térségében alakul ki helyenként zápor, esetleg zivatar. A szél többfelé megerősödik, a Bodrogközben, valamint zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A maximumhőmérséklet 27-32 fok között várható. Késő estére 20-25 fok közé hűl le a levegő.
Csütörtökön is többfelé várható hőség. A sok napsütés mellett szórványosan valószínű zápor, zivatar. A légmozgás élénk, zivatarban viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok között alakul.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.